Hlavní navigace

Twitter slaví velké jubileum: 100 milionů aktivních uživatelů

Sdílet

Zdroj: Redakce

CEO Twitteru, Dick Costolo, se konečně pochlubil čísly, na která jsme čekali. Mikroblogovací síť má 200 milionů registrovaných účtů, z toho 100 milionů aktivních uživatelů, tj. mimo „mrtvé duše“, které už stránky přestaly navštěvovat. (Facebook má přes 750 milionů aktivních uživatelů.)

Přes 50 milionů z nich se na Twitter podívá každý den. Asi 40 % uživatelů pouze pozoruje, co tweetují ostatní. Co je velký skok oproti konci loňského roku, kdy pasivně přihlíželo 70 % uživatelů. Velký boom prý zažívá i mobilní verze Twitter.com: tento měsíc napočítali 400 milionů návštěvníků, na začátku roku to bylo jen 250 milionů.

Každých pět dní přibude miliarda tweetů. Nedávný newyorský hurikán Irene a oznámení těhotenství zpěvačky Beyonce zaznamenal nový rekord – 8900 tweetů za sekundu. Twitter také rozšiřuje počet lokalizací, zanedlouho má uvést hindštinu, filipínštinu, malajštinu a jednoduchou i tradiční čínštinu. Celkem 17 jazykových mutací.

A jak si Twitter vede u nás? Podle klaboseni.cz je v Česku a Slovensku přes 71 000 uživatelů a necelých 12 milionů tweetů.

Zdroj: Twitter, Mashable

Byl pro vás článek přínosný?