Twitter zavádí funkci Mute. Vybrané uživatele můžete navždy utišit

0

Pokud už ve své timeline nechcete vidět něčí příspěvky, bude se vám hodit nová funkce Mute. Tu právě Twitter zavádí pro webové rozhraní a oficiální aplikace na Androidu a iOS. Mute utiší vybrané uživatele, takže neuvidíte jejich tweety a nebude od nich dostávat notifikace (upozornění). A že jste je utišili, se druhá strana nikdy nedozví. Nastavení navíc můžete kdykoliv změnit.

Mute na Twitteru

Osobně mě napadá jen jeden způsob, kdy funkci použít. Pokud sledujete člověka X, o kterého opravdu stojíte, ale on stále retweetuje příspěvky z účtu Y, jenž vás vůbec nezajímá. Pak uvidíte tweety i retweety od X, ale bez příspěvků od Y.

Na všechno ostatní už Twitter nástroje měl. Uživatelům můžete nastavit, aby se u vás nezobrazily žádné jimi retweetované příspěvky. U uživatelů, které nesledujete, zase můžete nastavit, aby vám k jejich reakcím na vaše tweety nechodily notifikace. Pokud už o vašeho followings nestojíte, přestanete jej sledovat. A největší otravy můžete rovnou zablokovat.

Twitter ale funkci Mute nedotáhl do konce. Některé neoficiální aplikace umí ztlumit konkrétní diskuzi (pokud už vás nezajímají další reakce), případně #hashtag. Snad zapracují i na tom.

 

Zdroj: Twitter

Ohodnoťte tento článek!