Hlavní navigace

Twitter chce nový začátek. K testování „Twttru“ se můžete přihlásit i vy

12. 3. 2019

Sdílet

Proběhne veřejné testování prototypu nové aplikace, při němž chce Twitter objevit nové směry, jakými by se mohl v oblasti konverzací vydat.

Oživeno dne 12. března 2019

Příspěvek od Abdellatifa Abdelfattaha, vývojáře Twitteru, ukazuje, jak bude prostředí vypadat Twttru. Upozornil na něj Neowin. Odpovědi jsou ve stromu vizuálně řazené do úrovní, takže je mnohem lépe vidět, kdo na koho reaguje. Navigační lišta se přesunula do spodní části obrazovky a prostředí se pročistilo. Mezi příspěvky v časové ose nejsou vizuální oddělovače.

https://twitter.com/Abdella6if/status/1105197156850294784

Původní článek ze dne 21. února 2019

Zavedené sociální sítě jsou tu s námi dlouho. Facebook již patnáct let, byť pro veřejnost „pouze“ třináct let, a Twitter rovněž třináct roků. Zatímco přesycenost Facebookem je cítit zejména u mladších, Zuckerberga to nemusí tolik mrzet, protože se mu uživatelky a uživatelé přelévají zejména na Instagram, což je další jeho služba.

Twitter žádný Instagram nemá a musí se spolehnout sám na sebe. Dlouhodobě se jeho uživatelská základna zmenšuje, počet aktivních jedinců ale roste. Mohou být právě tyto skutečnosti zodpovědné za to, že se Twitter pokouší o změnu? Je předně potřeba říct, že z oficiálního oznámení jen vágně vyplývá, jakým směrem se firma chce vydat. V krátkém sdělení láká na testování prototypu úplně nové aplikace s názvem Twttr.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1098341544501731329

Popis programu pouze neurčitě prozrazuje, že Twitter prozkoumá cesty zjednodušení konverzací, aby byly snáze čitelné, srozumitelné a snadno se k nim připojovalo. Zkusit se připojit k testování můžete také, reálně však začne až za několik týdnů. Do té doby můžeme jen spekulovat, jak bude případný nový Twitter vypadat.

Někteří si např. stěžují na nepřehledné diskuze, takže prostor pro zlepšení bychom určitě našli. V tomto ohledu již vývojový tým s podobou konverzací experimentoval před několika měsíci, takže možná naváže na tyto snahy. Jednou z nosných myšlenek bylo, že se v konverzacích nachází indikátory stavu, které vybízí k tomu, abyste diskutovali s někým, kdo na to zrovna má čas. To by tedy byl příklon k chatu, ovšem veřejnému.

https://twitter.com/pandemona/status/1035581630180552704

Byl pro vás článek přínosný?