Hlavní navigace

Uber zlepšuje podmínky pro své řidiče a přidává živé sledování

22. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Uber

Uber představil změny své služby, které mají podle jeho slov urychlit provoz a zlepšit využití dopravních kapacit. Řidiči si díky nim budou moci lépe organizovat čas a směr svých jízd. Současně v Praze otevírá kontaktní centrum pro řidiče.

Změny se týkají spíše řidičů, ale v důsledku se dotknou i uživatelů. Řidiči si teď budou moci zvolit své trasy, kam se sami potřebují v konkrétní hodiny dostat. Aplikace jim poté nebude nabízet požadavky cestujících, kteří směřují na opačný konec. Řidiči pak budou mít větší pravděpodobnost společné cesty se zákazníkem. Tohle se týká spíše těch řidičů Uberu, kteří opravdu jezdí svým autem a berou službu jako spolujízdu. Flotily, kde je řidič najatý a jezdí jich více, takové změny zřejmě nepocítí.

Další změnou pro řidiče je možnost nebrat dlouhé jízdy, které mohou trvat více než 45 minut. Tato aby se nestalo, že se řidič nestihne vrátit k jiným činnostem. Opět však platí spíše pro ty, kteří mají Uber jako přivýdělek.

Uber rovněž snižuje dobu, do které je možné objednaný odvoz zrušit. Nyní jsou to dvě minuty, přičemž podle vlastních statistik je i toto doba, do které auto v Praze přijede (v 60 % případů). Dvě minuty je také doba, po kterou bude řidič nyní čekat na místě. Uber do aplikace přidává i možnost chatu s řidičem, dosud bylo možné jen telefonické spojení. Aplikace řidiči zprávu přečte nahlas.

Řidiči Uberu mohou nyní také sdílet svou jízdu se svými blízkými. Sice je možné využívat i jiných služeb pro sdílení polohy, ty ale nejsou tak spolehlivé ve chvílích, kdy aplikace není aktivní. Uber tedy zlepšuje podmínky hlavně pro své řidiče, kterých je nyní kolem dvou tisíc. V Karlíně pro ně otevřel kontaktní centrum, kam mohou přijít ti současní, ale i noví zájemci.

uber_008 Kontaktní centrum Uberu v Praze

Krátké zprávy z jiných měst:

  • ve Státech Uber objednal 24 tisíc autonomních vozů Volvo XC90.
  • v Brně zatím ještě jízdy neobnovil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.