Hlavní navigace

Google upravil nastavení účtu. Denně ho navštíví 20 milionů lidí

22. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolem Googlu se toho poslední týdny děje opravdu dost. K menším novinkám patří úpravy nastavení účtu Google. Za prvé můžete v mnoha a mnoha předvolbách vyhledávat, což je vítaná možnost. Dále firma přidala sekci s podporou, kam můžete zamířit, když potřebujete vyřešit nějaké problém, ale nevíte, co, kde a proč byste měli v nastavení hledat. K dispozici vám budou také experti a expertky z komunity.

Průvodce nastavením soukromí byl přepracován a Google se zaručuje, že tento design měl v testování úspěch. Srozumitelnější by mělo být pojetí aktivit, které souvisí s personalizací služeb a kde dochází ke sběru uživatelských dat. Pokud si Google bude myslet, že by mohlo být zlepšeno zabezpečení vašeho účtu, řekne vám konkrétně, co s tím případně můžete udělat. Třeba odebrat neověřené aplikace, jež mohou přistupovat k vašim datům.

Tedy nic převratného, ale na maličkostech záleží. Podle Googlu nastavení účtu navštíví denně 20 milionů lidí. Jako první se přepracované nastavení dostává na Android, na iOS a web se dostane později v tomto roce.

Google účet nabízí srozumitelnější nastavení (foto: Google) Google účet nabízí srozumitelnější nastavení (foto: Google)

Byl pro vás článek přínosný?