Hlavní navigace

Úchvatné fotky z Bingu jako automatické pozadí plochy

14. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Každý den nová exkluzivní fotografie. To je poznávacím znakem internetového vyhledávače Bing z dílny Microsoftu. Pokud se snímky líbí i vám, můžete snadno zařídit, aby se aktuální fotografie vždy zobrazovala jako pozadí pracovní plochy. Klíč k řešení leží v šikovné aplikaci Bing4Free.

Aplikaci můžete stáhnout z oficiálního webu. Není potřeba ji instalovat, stačí pouze rozbalit archiv a spustit ji. Pokud vám, podobně jako mně, nejnovější verze po spuštění padá, stáhněte si starší vydání.

S prvním spuštěním vám program nabídne automatické vyhledání a stažení posledních několika desítek fotografií. Po dokončení se vám zobrazí jejich seznam.

Na pozadí některý z obrázků nastavíte tak, že na jeho náhled klepnete pravým tlačítkem a zvolíte Set as desktop wallparper. V dolní části na záložce Settings pak můžete nastavit, jakým způsobem a v jakém intervalu se budou fotografie na pozadí měnit.

Klepnutím na tlačítko Change nastavíte, kam se mají stažené obrázky ukládat. Položkou Search new wallpaper every určíte, jak často má program kontrolovat, zda se objevily nové fotografie, Switch wallpaper every pak zase určuje, v jakém intervalu se mají fotografie na pozadí měnit. Pomocí položky with the latest zvolíte počet posledních fotografií, které se budou na pozadí zobrazovat.

Aby se program spustil vždy po startu Windows a vy si tak zajistili pravidelnou dodávku nových fotografií, nezapomeňte zatrhnout položku Automatic startup nacházející se v dolní části okna.

Byl pro vás článek přínosný?