Hlavní navigace

U:fon, nejmladší český operátor, je na prodej

27. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejmladší operátor zřejmě změní majitele. U:fonu, resp. MobilKomu se chce zbavit finanční skupina Penta, která síť provozuje. Podle zdrojů Hospodářských novin prý Penta jedná s Dial Telecomem, ale ani jedna z firem se ke spekulacím nechce vyjádřit. Jen mluvčí U:fonu Jana Studničková potvrdila, že firmu snaží skupina Penta prodat už delší dobu.

U:fon si v září minulého roku podal ruku s Vodafonem, který začal využívat jeho síť CDMA. Tím značně rozšířil své pokrytí, ale za cenu nižších rychlostí, slabší stability a nutného požadavku na nový hardware. Velkoobchodní nabídky využily také společnosti Live Telecom, WIA a PE3nyNet.

Otázkou je, jestli by v případě krachu obchodu s Dial Telecomem měl zájem někdo jiný. Možný adeptem by byl i Vodafone, protože O2 i T-Mobile už své alternativní datové sítě v jiných pásmech mají. Jenže bude chtít někdo investovat do služby s takto špatnou pověstí? Vždyť i podle listopadové zprávy ČTÚ bylo nejvíce stížností podáno právě na síť U:fon (relativně, vzhledem k počtu zákazníků).

Zdroj: iHNed

Byl pro vás článek přínosný?