Hlavní navigace

Ukázky z hudebního přehrávače v Metru [Windows 8]

14. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzhledem k tomu, že se na tabletech nebudete chtít příliš zdržovat s přepínáním do klasického, nedotykového prostředí, bude Metro prostředí samo pro sebe. Budou v něm všechny důležité aplikace, abyste se nikam přepínat nemuseli, aby odpadla ona potřeba. Mj. to znamená, že zde bude přítomný přehrávač multimediálního obsahu. Na obrázcích níže spatříte konkrétně přehrávání muziky. V čerstvých sestaveních Windows 8 vše jako obvykle začíná úvodní načítací obrazovkou.

Jakási hlavní nabídka vás nasměruje buď do katalogu, nebo do nastavení přehrávače.

Samotné přehrávání v celoobrazovkovém režimu nemá čím překvapit, inspirace u Windows Phone by se tu logicky našla. Můžete přidávat skladby do fronty.

Specialitou dotykových aplikací bude režim postranního panelu, kdy vedle sebe poběží dva programy. Hudební přehrávač smrštěný do úzké lišty samozřejmě vyhlíží velmi zjednodušeně.

Pokud postranní lištu uděláte z jiné aplikace, zbude na přehrávač více místa.

Pokud Metro alespoň trochu znáte, víte, že na hlavní obrazovku lze leccos připnout, nemusí jít jen o zástupce na spouštění programů. Bude tedy možné připnout na ni také dlaždici s vaší oblíbenou hudbou.

Dozvěděli jsme se něco překvapivého? Nejspíš ne, hudební přehrávač v Metru prostě být musí. A provedení se zase musí v některých ohledech shodovat s tím, co jsme viděli ve Windows Phone. Jak se vám hudební přehrávač líbí?

Zdroj: WinUnleaked.tk

Byl pro vás článek přínosný?