Hlavní navigace

Uniklé sestavení 10056 ladí prostředí. Přidalo animace Startu či tmavý kabátek

13. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny uniklo na síť pro změnu sestavení 10056, jedná se ovšem o Windows 10 pro desktop. Posledním oficiálním sestavením pro osobní počítače bylo 10049pro mobily 10051. Novinek je více, než číslo naznačuje. Sestavení 10056 obsahuje nové animace otevírání nabídky Start v tabletovém režimu, které vypadají opravdu elegantně.

Animace doprovodily rovněž přepínání mezi virtuálními plochami. Díky Neowinu se na ně můžete podívat zprostředkovaně. Startu se týká druhé slibované vylepšení, a sice si znovu přizpůsobíte rozměry nabídky. Zdá se, že se Microsoft vůbec zaměřil na odlaďování uživatelského prostředí, které bylo doteď poměrně hrubé a neučesané.

Kromě zmíněných animací si všimnete nové ikony koše, která mně osobně připadá ještě ošklivější než ta předchozí. Ano, jedná se o ikonu z měsíc starého návrhu. Ikona pro přepínání mezi plochami dle mého vypadá lépe a jasněji naznačuje, k čemu slouží. Hezčí je i trojce hlavních tlačítek v záhlaví oken.

Microsoft do nastavení přidal pár možností, kterými např. obarvíte hlavní panel a nabídku Start, přičemž může být automaticky převzata nejvýraznější barva použité tapety. Systém již navíc vedle světlé varianty i tmavý kabátek. Tmavý hlavní panel vypadá dobře a elegantně. Průhlednost nabídky Start lze vypnout.

 

Klepnutím na hodiny se ukáží již nové dotyku uzpůsobené hodiny s kalendářem. Podobně jako na mobilu v tomto sestavení narazíte na pošťáka a kalendář z rodiny Outlook. Kdo by chtěl většinu novinek vidět naživo, nemusí nic instalovat, to ani nedoporučujeme. Redaktor WinBeta natočil video, takže si zájemci užijí zhruba pět minut ukázek.

Podle WinBeta už Microsoft na dubnovém Buildu oznámí funkčně kompletní sestavení Desítek. Což je nová informace, nevybavuji si, že by to někdy někdo zmínil. Stále se jedná o drb, který Microsoft nepotvrdil.

Zdroj: Neowin | WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?