Hlavní navigace

Unikly screenshoty nové online kanceláře Office Web Apps od Microsoftu

12. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redaktoři magazínu Liveside.net se kromě nového Hotmailu dostali i k chystané online kacelářské sadě Office Web Apps. Ta by měla s příchodem desktopového balíčku Office 15 (konečný název údajně Office 2013) dostat významný upgrade.

Microsoft však zatím žádnou oficiální informaci ven nevypustil, Liveside.net pouze přišel na pár střípků z krátkého testování nehotové verze.

Office Web Apps převezmou některé designové prvky z prostředí Metro UI (především písma v menu) a celkově plošší vzhled (bez barevných přechodů a zbytečných linek navíc). Pás karet (Ribbon) zatím zůstává, označené funkce mají nově modrou místo žluté barvy. Přibyla navíc karta Rozložení stránky (Page Layout). Nová jsou i dvě tlačítka pro krokové zvětšení/zmenšení písma, zarovnání textu do bloku a řádkování odstavců. To vše už známe z desktopových aplikací. V režimu pro čtení lze sledovat komentáře k dokumentu.

„Metroizována“ byla také nabídka Soubor (File), jak vidíte na screenshotech z Wordu a PowerPointu.

Microsoft Office Web Apps 2012 Microsoft Office Web Apps 2012

Spekuluje se o tom, že Microsoft v někdy v červnu vypustí betu Office 15, možná se proto dočkáme i testovací verze online balíčku. V tuto chvíli ale není nic potvrzené.

 

Zdroj: Liveside.net

Byl pro vás článek přínosný?