Hlavní navigace

UPC stále roste. Už by také rádo nabízelo gigabitové připojení

21. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

České UPC má již 617 500 zákazníků a jeho síť je dostupná pro 1 512 400 domácností, o 61 800 více než loni. Hlavním produktem je nadále televize, kterou využívá 532 900 zákazníků. Internet od UPC má 500 800 a telefon 173 100 zákazníků. „Společnost UPC má na českém trhu za sebou úspěšné první čtvrtletí, ve kterém vykázala nárůst v prodeji služeb ve všech segmentech. Přispělo k tomu i pokračování kampaně Happy Home, která ztělesňuje superrychlou Wi-Fi a nekonečnou zábavu pro všechny členy domácnosti, kdykoliv a v každém koutě domova. Je to výsledek dlouhodobých investic, díky kterým budeme i v budoucnu schopni obohacovat naši nabídku a přinášet inovace, a tím naplňovat očekávání a požadavky našich zákazníků v souladu s naším sloganem Užijte si každý moment," říká Martin Miller, generální ředitel UPC CZ a SK.

Přichází doba gigabitová

Mateřská společnost Liberty Global v roce 2016 zahájil investiční akci GigaWorld. V celé Evropě modernizuje sítě, aby místo stovek megabitů mohla nabízet gigabity. České UPC už o síti mluví jako o „giga-ready“. Na tyto rychlosti jsou připraveny páteřní spoje, ale koncoví uživatelé si zatím užijí nanejvýš 500/30 Mb/s. UPC alespoň zrychluje nižší tarify.

Gigabitové přípojky zatím UPC nenabízí nikde v Evropě. Sesterská společnost Unitymedia ale od jara přešla na kabelové síti v německé Bochumi na 1000/50 Mb/s. A právě Unitymedia, česká, maďarská a rumunská pobočka nejspíš příští rok změní majitele. Mateřská Liberty Global své dceřinky prodává Vodafonu. Obchod ale ještě musí schválit regulační úřady.

Výsledky UPC v prvním čtvrtletí 2018 Výsledky UPC v prvním čtvrtletí 2018

Byl pro vás článek přínosný?