Hlavní navigace

Upgrade na W10M odstartuje v březnu, Microsoft mezitím testuje build 10586.164

8. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mělo to být podzim, pak z toho byl konec roku, následně leden a únor. Postupně se teď prokousáváme březnem a oficiální upgrade stávajících smartphonů s Windows Phone na Windows 10 Mobile stále není na dohled. A tak se opakuje to, co patrně v každém měsíci. Poslední spekulace tvrdí, že se upgradu dočkáme do konce března. Tentokrát ale informace pochází od Evana Blasse, jenž na Twitteru neustále odhaluje něco, co nemá.

Blass se dostal k e-mailu určenému partnerům Microsoftu, kde podle jeho slov stojí, že k upgradu dojde po běžné servisní aktualizaci stávajících zařízení – Lumií 950. Upgrade bude pozvolný, uživatelé ho v první fázi budou muset ručně zahájit. Až po blíže neurčené prodlevě začne docházet ke zcela automatickým instalacím Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10586Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10586Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10586
Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10586

Microsoft vydává nové opravy pro Windows 10 Mobile build 10586 v poměrně vysoké kadenci. Přesto systém stále není odladěný tak, jak by bylo vhodné. Proto mi osobně nevadí, že dosud nebyl vydán pro stávající zařízení. Dá se také říct, že fanoušci a fanynky platformy si stejně pořídili nebo plánují pořídit jednu z nových Lumií 950, kde využijí jedny z mála výraznějších novinek v podobě přihlášení pomocí skeneru duhovky nebo Continuum.

 

Případně si zbytek této skupiny nový systém dávno opatřil pomocí programu Windows Insider. Ostatním jsou upgrady volné a je zcela zbytečné uživatelům a uživatelkám prostřednictvím aktualizačního systému vnutit nespolehlivý systém nebo riskovat nevychytaný proces instalace. Zatím posledním veřejně dostupným sestavením je 10586.122, a to v kanálech Slow ring a Release Preview. To vyšlo v minulém týdnu. Je jasné, že tím nekončíme. Podle webu WinBeta v tuto chvíli Microsoft interně testuje sestavení 10586.164. Když to půjde dobře, Insideři si ho vyzkouší v tomto týdnu.

Zdroj: VentureBeat | WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?