Hlavní navigace

USB 3.0 flashdisk od Super Talentu

5. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolegové v redakci už testují základní desku s podporou SATA 6 Gbit/s a USB 3.0. Seagate dodal pro testování nové verze SerialATA pevný disk Barracuda XT, pro USB 3.0 ale žádná zařízení neexistují. Společnost Super Talent, výrobce paměťových modulů RAM, solid-state disků a flash klíčenek představuje SuperSpeed USB 3.0 RAIDDrive, s největší pravděpodobností zcela první flashdisk, který rychlejší sběrnici využije. A podle prohlášení výrobce skrz ní dokáže protlačit až 320 megabajtů dat za sekundu.

SuperSpeed USB 3.0 RAIDDrive je z hlediska rozměrů (95 × 37 × 13,5 mm) úplně obyčejný a velmi snadno skladný flashdisk. Samozřejmostí je zpětná kompatibilita s USB verze 2.0, takto ale nedosáhnete přenosové rychlosti vyšší než přibližně 30 MB/s. Po zapojení do USB 3.0 portu rychlost čtení vystřelí na 200 MB/s. A pokud je na počítači nainstalován ovladač protokolu UAS (USB Attached SCSI), může RAIDDrive dle slov výrobce dosáhnout propustnosti až 320 MB/s.

Vysoké rychlosti bylo docíleno, jak název napovídá, použitím šikovného interního řadiče, který přistupuje k více paměťovým čipům zároveň. Super Talent bude flashdisky s podporou USB 3.0 nabízet v kapacitách 32, 64 a 128 gigabajtů, do prodeje se dostanou v průběhu prosince/decembra.

Zdroj: Super Talent

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku