Hlavní navigace

USB gadgety: zahřejí o ochladí

Sdílet

Zdroj: Redakce

V článku jsou zmíněné pouze roztomilé (čti „asi se bez nich obejdete“) gadgety. Ale velcí výrobci produkují i praktické periferie. Určitě znáte chlazené podložky pod myš, samotné myši, ale také klávesnice a gamepady. Pokud vaše potřeby sahají dále než zpocené ruce v letních vedrech, možná vás zaujmou tyto hračky.

Bačkory pro dlouhé zimní večery

Práce v noci bývá leckdy nepříjemná, zvlášť v období zimy. Pokud pod stolem nemáte pořádně výkonný počítač, jediný zdrojem tepla jsou silné ponožky nebo bačkory „napájené“ tělesnou teplotou. Co když takovým pantoflím pomůžeme termální vložkou s ohřevem skrz USB? Na DealExtreme je všechno možné a za 13 dolarů i s dopravou vám přijde pár bačkor s vložkou s kabely, ke kterým připojíte USB kablík s dvěma kolíky. 

Cena: 13,05 dolarů, DealExtreme

Ten vás snad nebude omezovat, délka dva metry by měla být dostačující. V teplotách okolo 33 °C se už nohy budou cítit příjemněji, nemyslíte? Vložky i bačkory jsou velikosti 11, tedy na zhruba na 28 cm dlouhá chodidla. A pokud se vám původní hnědé pantofle nelíbí, klidně použijte vlastní.

Alternativy: pokud se vám standardní hnědé pantofle nelíbí, na DealExtreme jsou dostupné i jiné varianty (stačí do vyhledávače zadat USB WARM FEET). Dáváte-li přednost jiné obuvi, není problém. Vyšší boty nebo polštář na nohy také bez problémů seženete.

Cena: 10,08 dolarů, DealExtreme Cena: 13,97 dolarů, DealExtreme

E-svačina

Ať už jste více na toasty nebo bagety, vždy přijde vhod svačina teplá. Textilní brašna s termální vložkou mikrovlnku nenahradí, ale teploty mezi 40 a 60 stupni udrží jídlo teplé tak akorát. Jen aby vám 20 × 16 × 9 cm prostoru stačilo na celý den.

Cena: 10,49 dolarů, DealExtreme

Kávu prosím teplou, colu vychladit

Tím to vlastně celé začalo. Ohřívače kávy jsou už pár let dostupné v několika provedeních, všechny ale vypadají téměř stejně. Vlastně se ani ohřívači nazvat nedají, slouží spíš pro udržování už ohřátých nápojů. Třeba model na fotografii dokáže ohřát až na 60 °C.

Cena: 4,62 dolarů, DealExtreme

V současné době se prodávají i kombinované ohřívače/ochlazovače. Režim se přepíná jediným tlačítkem, design umožnuje vložit do zařízení celou 0,33l plechovku s colou či pivem. Uvnitř se nachází i ventilátor, podle ohlasů je však téměř nehlučný. Zahřát dokáže až na 65 °C, ochladit okolo 18. Náročnější konstrukce si však vyžádala vyšší cenu.

Cena: 26 dolarů, DealExtreme

Jednat v rukavičkách

Už jsme se postarali o nohy, nápoj i svačinu, citlivější možná hledají řešení pro ruce. Podobná vložka jako v případě bačkor se vložila do otevřených rukavic, aby se v nich dalo také trochu pracovat. Má to však dva háčky. Vložka je o něco větší než samotné rukavice, ty jsou navíc vyrobeny z materiálů, který při při vyšších teplotách páchne. Přinejhorším tedy použijete rukavice vlastní.

Cena: 9,13 dolarů, DealExtreme

Počítačový vichr

Na počátku byl krátký kablík s motorkem a papírovými/gumovými listy na konci. Chytří výrobci přidali variabilní stojan a regulátor otáček. Když pomalu docházely nápady, do lopatek se přidaly diody, které při rotace kreslily různé vzory.

Druhou vlnou byly stolní ventilátory s pevným podstavcem. Někteří přidali tužkové baterie, abychom USB tolik netrápili – třeba u notebooku na chatě. No a poslední mně – nevím proč – přípomíná lampičku z loga Pixaru, kterou lze vidět před každým skvělým filmem toho filmového studia.

USB chlazení ale nepodceňují i renomovaní výrobci. Třeba Arctic Cooling s modelem Breeze se dá sehnat za 230 korun.

30cm kabel, (3,99 dolarů) regulátor otáček, (5,83 dolarů) LED podsvícení, (3,76 dolarů)
3× AAA baterie, (5,48 dolarů) 80mm ventilátor, (9,09 dolarů) samootáčecí stojan, (11,31 dolarů)

 

Možná se divíte, že většina odkazů vede na čínský e-shop DealExtreme. Důvod je prostý – většina gadgetů pochází právě ze země draka a tamní obchod je nabízí snad za výrobcí ceny včetně dopravy k nám. To si naši obchodníci dovolit nemohou, každý další článek řetězce musí utržit nějakou marži, a tím cena narůstá. Navíc v našich obchodech není takový výběr zboží. Více se o nakupování v zahraničí dozvíte v našem článku Nakupujte přímo Číny.

Pokud ale chcete své peněženky svěřit českým obchodům, v nabídce MegaDárky, SmartStore, GadgetShop nebo větších prodejnách s výpočetní technikou nějaké gadgety také naleznete.

Byl pro vás článek přínosný?