Hlavní navigace

Uživatelé iOS 6 hodnotí novou verzi systému hůře než tu předchozí

27. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když se nová verze operačního systému iOS6 dostala v předchozích dnech do více jak sto milionů mobilních zařízení, Apple tak úplně slavit nemůže. Společnost On Device, která dlouhodobě hodnotí spokojenost uživatelů s jednotlivými verzemi systému iOS, totiž zveřejnila hodnocení od více jak 16 tisíc respondentů a výsledky pro Apple nejsou uspokojivé. Podle výzkumu, kde se spokojenost uživatelů hodnotí na stupnici 1-10 (čím vyšší číslo, tím spokojenější zákazník) totiž nový systém poprvé v historii nedosáhl lepšího výsledku než ten předchozí. Starý iOS 4 se vyšplhal na 6,93, iOS 5 už ale má výrazně lepší skóre se 7,75. Nejnovější iOS 6 ovšem klesnul na 7,65.

Vůbec poprvé tak musí firma Apple řešit situaci, kdy jsou zákazníci více spokojeni se starší verzí systému, místo verze novější. Ta navíc doputovala současně s novým iPhonem 5 a proto se dalo očekávat velmi vřelé přijetí.

Pokles spokojenosti uživatelů není podle firmy On Device nikterak zásadní, přesto ale pro Apple představuje varovně vztyčený prst. Apple si současné potíže způsobil především nahrazením starších Google map vlastními mapovými podklady. A ty zatím mají k dokonalosti hodně daleko.

Zdroj: Techcrunch

Byl pro vás článek přínosný?