Hlavní navigace

Uživatelé smartphonů s Androidem raději kupují iPad než jiné tablety

12. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

A to i než tablety s Androidem. Zachovat jednotný ekosystém všech mobilních zařízení zatím nehraje roli. Alespoň to vyplývá z analýzy společnosti Canaccord Genuity. Pokud má někdo telefon s Androidem, mnohem častěji u něj najdete iPad než Samsung Galaxy Tab, Motorolu Xoom nebo jiný model s robůtkem ve znaku.

Podle jejich odhadů bude ještě letos i příští rok iPad dominovat trhu s nadpolovičním podílem v prodejích. Nejvážnější konkurence – Samsung – by měla i nadále prodávat pouze zlomek toho co Apple.

Trh s tablety

Podle Canaccordu prý ve prospěch iPadu hraje cena aplikací a také jejich znovunakupování při možném přechodu z iPadu na Android. Ti, co nakoupili iPad loni a letos (kdy měl iPad drtivý podíl, protože konkurence zkrátka nebyla), budou chtít zůstat ve stejném ekosystému, aby nemuseli nakupovat vše odznovu. A protože loni i letos stoupal počet lidí s androidími smartphony, je mezi nimi jistě i spousta těch, kteří si pořídili iPad.

Jsou to jen odhady. Nikdo nedokáže říct, jestli existuje nějaký průnik těch, kteří kupují chytré telefony a také tablety, nebo jsou to dvě téměř nezávislé skupiny. Ale zní logicky, že draze nakoupené aplikace a hry by byla škoda nakupovat pro druhou platformu znovu. Také je možné, že majitelé smartphonů s Androidem chtějí iPad proto, že chtějí něco z obou táborů.

Zdroj: BGR

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku