Hlavní navigace

V Česku už funguje filmový iTunes in the Cloud. Co to znamená?

20. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple rozšířil iTunes Movies in the Cloud do desítek nových zemí včetně Česka a Slovenska, viz seznam podporovaných zemí. Název funkce klame tělem, zatím se nejedná o streamování filmů přímo v prohlížeči. iTunes in the Cloud slouží k online synchronizaci nakoupeného obsahu.

V poslední verzi iTunes a iOS Apple konečně přišel s nápadem, že sdílet filmy, hudbu, aplikace a knihy ve více zařízeních jen pomocí synchronizace přes počítač je nepohodlné. Nová funkce tak umožní jednou nakoupený obsah stáhnout z jiných spárovaných zařízení, aniž byste je museli ručně kopírovat z počítače. PC/Mac s iTunes, iPad, iPhone, iPod či Apple TV mezi sebou sdílejí nakoupený obsah díky iCloudu.

Od začátku se takto daly bez problémů stahovat aplikace pro iOS, knihy a hudba. S filmy byla potíž, položka Purchased byla dostupná pouze v USA, a to ještě omezeně. Filmy některých studií (typicky 20th Century Fox) měly sdílení skrz iTunes in the Cloud zakázané. Tyto bariéry včera večer padly. Funkce je u nás oficiálně dostupná a ve filmovém katalogu už nejspíš nenarazíte na filmy, který byste si nemohli do svých chytrých zařízení znovu stáhnout.

Pokud jste už v iTunes něco dříve nakoupili, schválně běžte do mobilních iTunes a v seznamu Purchased naleznete starší zakoupené snímky (a také hudbu). Na rozdíl od muziky, knih a aplikací ale není možné zakoupený obsah automaticky stahovat. Zřejmě kvůli velikosti souborů.

iTunes in the Cloud iTunes in the Cloud iTunes in the Cloud

Stále doufáme, že ohlášená novinka je pouze mezikrok a postupný přechod obchodů pod iTunes znamená, že desktopový software už nebudeme potřebovat. Takže nakupovat budeme pohodlně z prohlížeče, na stejném místě si filmy prohlédneme a hudbu (a možná i přečteme knihy).

V září nebo říjnu Apple uvede nový iPhone a pravděpodobně také iPody a Apple TV. Byla by to ideální příležitost, jak po 11 letech oznámit smrt iTunes. Co myslíte?

 

Zdroj: MacRumors

Byl pro vás článek přínosný?