Hlavní navigace

V Praze otevřela první herna virtuální reality. Mají HTC Vive i Oculus Rift

16. 7. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Brýle pro virtuální realitu jsou opravdu velká věc. HTC Vive nebo Oculus Rift dokazují, že 3D se dá dělat i dobře, jenže jejich pořízení domů brání řadě uživatelů stále ještě nepříliš lidová cena. A nebo třeba nemají vhodné prostory, HTC Vive je nejlepší v místnosti bez nábytku a hlavně lustrů.

Čtěte: Virtuální realita HTC Vive: tohle 3D chcete! (osobní zkušenost)


 foto: facebook VR mikroherny

V Praze nyní otevírá první herna pro virtuální realitu, kam si můžete jít zahrát, aniž byste si drahý hardware pořizovali domů. V ulici Bubenečská v suterénu jednoho domu máte v místnosti 4×4 metry možnost vyzkoušet HTC Vive i Oculust Rift a v brzké době také plošinu Virtuix Omni pro chůzi v 3D prostoru.

Cena je nastavena na 250 Kč na 75 minut – pro srovnání headset HTC Vive přijde na 26 000 Kč. Herny nejen s headsety, ale dalším drahým příslušenstvím by mohly být nový trend, jelikož se očekávají brýle s rozlišením 2× 4K a ty již vyžadují extrémně výkonný počítač.

 

zdroj: VR mikroherna

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.