Hlavní navigace

V roce 2014 se do obchodů dostalo 720 000 hodinek s Androidem Wear

12. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Analytická společnost Canalys spočítala, že loňské dodávky chytrých nositelných náramků a hodinek činily 4,6 milionu kusů. Přibližně každý šestý produkt běžel na platformě Android Wear, podle Canalysu se do obchodů dodalo 720 000 hodinek se systémem od Googlu.

LG G Watch R
O kulatých LG G Watch R si můžete přečíst v naší včerejší recenzi 

Je to moc, nebo málo? Hodinky s Wear začaly prodávat až od druhé poloviny roku. Start byl omezený jen na pár zemí, i k nám se dostávají neoficiálně. Hodinkám se věnuje jen pět výrobců: Motorola, LG, Sony, Asus a Samsung. Ten se ale mnohem více věnuje vlastní platformě Tizen. O tom, jestli se dá tři čtvrtě milionu dodávek považovat za úspěch, rozhodne až Apple. Ten začne své Watch prodávat v dubnu a je možné, že stejnou metu pokoří jen za první víkend.

 

Tak či onak, Canalys vypichuje i další zajímavé postřehy. Malá firma Pebble prodala od roku 2013 už milion hodinek. Více než milion dodávek má na svědomí také Xiaomi se svým levným náramkem Mi Band. Trhu s nositelnými zařízeními ale nadále dominuje FitBit, nicméně přesná čísla Canalys neuvádí.

Zdroj: Canalys

Byl pro vás článek přínosný?