Hlavní navigace

Vadné nabíječky v Evropě zastavily prodeje tabletu Lumia 2520

18. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tablet od Nokie musím nazvat exkluzívním zbožím. Cena není posazena zrovna nízko, přičemž klávesnici si za další nemalý obnos musíte dokoupit zvlášť. Problém spočívá v tom, že za své peníze dostanete zařízení se systémem Windows RT, kde prakticky nelze pracovat v režimu klasické pracovní plochy. Lumia 2520 se nicméně povedla z designového hlediska. Kdo na peníze nehledí, nebude se s ní na veřejnosti stydět.

Tip: Přenosný Reactor nabije smartphone až 50×. Obsahuje totiž 290Wh akumulátor

Prodeje zařízení však byly nečekaně zastaveny, a to kvůli ne tak úplně neznámému problému. Evropská a britská série nabíječek AC-300 může ohrozit uživatele. Někdy totiž upadne plastový obal, takže komponenty zůstanou odhaleny. To Nokia zjistila při kontrole kvality. Za problém prý zodpovídá třetí strana, která nabíječku vyrobila. Celkově bylo prodáno kolem 30 000 kusů. Tablet se přestal prodávat v Rakousku, Německu, Dánsku, Rusku, Švýcarsku, Finsku a v Anglii.

 

Platí to logicky i pro samostatné nabíječky. Stávající uživatelé by je měli přestat používat. Nikdo zatím žádné problémy nenahlásil, jedná se tak spíše o preventivní krok. Nabíječky slouží k nabíjení tabletů a mobilů, ale mohou být zlými pány. Stalo se také, že vadný kus zabil svého majitele. Apple měl například nedávno takový problém, byť za něj mohly neoriginální nabíječky.

Nokia Lumia 2520
Nokia Lumia 2520

Zdroj: Nokia via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?