Hlavní navigace

Valve bude točit film. Animák bude postavený na Source enginu z Half-Life 2

18. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po sérii úspěšných her vstoupí studio Valve i na filmová plátna. Režisér Shane Acker (natočil snímek Číslo 9) podpořený producenty z Brown Bag Films budou točit film s názvem Deep. Bude kompletně animovaný a nezvykle využije starší engine, který byl navíc původně určen pro videohry. Na technologiích Source staví tituly jako Half-Life 2, Portal nebo Left for Dead.

I proto bude film relativně levný (na americké poměry), rozpočet byl stanoven na 19 milionů dolarů. Příběh má být zasazen do podmořského prostředí v období po třetí světové válce. Nic bližšího se ale zatím neví. Deep je ve fázi preprodukce, takže se piluje scénář apod. Tvůrci také uvažují, že by mohl být film uveden přímo v herním distribučním systému Steam.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Těšit nás může, že Valve se prakticky bez výjimky podílí na kvalitních titulech. U Deep sice neovlivní příběh, ale vizuální stránka bude v jejich rukou. Z první ukázky (teaser trailer) je zatím vidět, že se nebudou snažit o fotorealistickou grafiku, ale spíš osobitou animaci (čti levnou).

O čem se však nemluví, je, jestli na motivy filmu vznikne i hra. Ale proč by pak někdo utrácel za film, když může ve stejném prostředí prožít příběh „na vlastní kůži“. Leda tak lenoch, který prostě chce na 90 minut vypnout…

 

Zdroj: Variety, SlashGear

Byl pro vás článek přínosný?