Hlavní navigace

Váš telefon je spolehlivější než dřív. Chystá se mj. telefonování z počítače

11. 9. 2019

Sdílet

Po několika měsících se vracíme ke zhodnocení Vašeho telefonu. Reflektujeme změny v aplikaci, ale také rekapitulujeme blížící se novinky. Řešení na propojení mobilu s počítačem s nimi bude o dost zajímavější.

Jak je na tom Váš telefon? Řešení na propojení mobilu s počítačem se zlepšuje, ale v posledních měsících spíše po technické stránce. Zatímco v prvních měsících života mělo potíže se spolehlivostí, už nějakou dobu pozoruji výrazné zlepšení. Nevím, co přesně Microsoft udělal, ale muselo to být něco na straně doplňku pro Android. Aspoň za mě platí, že kdykoli zapnu jeden nebo druhý počítač, můžu se spolehnout, že se mi na něm s minimálním zpožděním (pár sekund) objeví oznámení z telefonu. Navíc lze rovnou v oznámeních odpovídat na zprávy z komunikátorů jako Messenger nebo WhatsApp. Interaktivita ze začátku chyběla. Podpora interaktivity byla v první verzi Vašeho telefonu směřována k SMS, úplně jiné možnosti ovšem po zmíněných oznámeních otevírá až letos uvedené zrcadlení obrazovky. To je naneštěstí silně omezené podmínkami, takže si ho spousta lidí neužije. Pravděpodobně většina. Odpovídání na zprávy ve WhatsAppu a spol. nicméně funguje aspoň v rámci oznámení. Za zvláštní považuji, že přímo v aplikaci Your Phone na zprávy v oznámeních reagovat nelze, pole pro odpověď najdete pouze v oznámení, které se objeví v rohu obrazovky či v Centru akcí. Oznámení jsou dostupná pro všechny od července. Zrc

Indikátor nabití

Analy Otero Diaz z Microsoftu na svém Twitteru dne 9. září upozornila, že se rozjíždí testování indikátoru stavu nabití akumulátoru smartphonu. Nachází se v horní části okna v prostoru poblíž názvu telefonu. Jedná se sice o relativní drobnost, přesto jde o důležitý dílek do celé mozaiky uživatelského zážitku.

https://twitter.com/AnalyMsft/status/1171082122079195143

Samsung se chlubí lepší integrací s Vaším telefonem

Přijímání hovorů na počítači

Již měsíce se potichu spekuluje o tom, že by Microsoft mohl na počítačích nabídnout také telefonování. Přiblížil by se tím Applu, který se v tomto ohledu nachází v nesrovnatelně snazší situaci. (Sám si vyrábí hardware i software, navíc modelů počítačů a mobilů nemá tolik.) Pak přišlo překvapení.

Jihokorejský Samsung se v první třetině srpna při odhalení Notu 10 pochlubil, že jeho smartphone telefonování na počítači zprostředkuje díky funkci Link with Windows. Na straně Windows k propojení ovšem slouží právě Váš telefon, tj. Samsung se nepustil do vývoje kompletně vlastního řešení. Od té doby jsme si mohli klást otázku, nakolik se jedná o exkluzívní funkci.

Zdá se, že funkce volání se opravdu chystá také na další modely smartphonů. Naznačuje to pár dní starý snímek uživatele Twitteru jménem Ajith. (Upozornil na to Paul Thurrott.) Uvádí, že používá Váš telefon ve verzi 1.19082.1006.0 a smartphone Realme 3 Pro. Je otázka, nakolik je takový zdroj důvěryhodný. Bylo by nicméně bláhové domnívat se, že by se Microsoft nakonec opravdu nepokusil volání nabídnout také na telefonech, které nevyrobil Samsung. Nechme se překvapit, zda bude brzy spuštěno veřejné testování.

https://twitter.com/4j17h/status/1170427625640087552

Snazší zrcadlení obrazovky

Dne 22. srpna Analy Otero Diaz odhalila, že má na své straně Samsung nejméně jednu další výhodu oproti ostatním. (Upozornil na to MSPoweruser.) Při použití Notu 10 totiž pro zrcadlení obrazovky vůbec není vyžadováno připojení přes Bluetooth, stačí tedy jen síťové spojení. Otero Diaz potvrdila, že se jedná o unikátní výhodu jmenovaného zařízení. Plyne zřejmě z těsnější integrace. Prý se ale časem dozvíme, která zařízení případně funkci obdrží také.

Byl pro vás článek přínosný?