Hlavní navigace

Ve službě Outlook.com bude brzy opravdu možné ukládat přílohy do OneDrive

19. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny jsme mysleli, že Microsoft pouze testuje a vzápětí nejspíš zase stahuje novou funkci ve službě Outlook.com. Jenže oznámení učinilo ukládání příloh z e-mailů ve službě Outlook.com do úložiště OneDrive oficiální věcí. Někomu se funkce v účtu objevila a pak zase zmizela, ale teď víme, že se postupně v tomto týdnu bude na sto procent prokousávat do všech účtů.

 

Umožní vám vynechat jeden krok v případě, kdy chcete soubory z přílohy rovnou uložit pro další zpracování do cloudu. Najdete je ve složce Email attachments, odkud je pak můžete přesunout kamkoli jinam. Dává to smysl, Microsoft se podobně jako ostatní orientuje na sílící cloud, kam se přesunují data i aplikace.

Dokument v cloudu lze snadno sdílet, aniž byste příjemci zaplácali Doručenou poštu. Navíc se otevírá možnost souběžné editace více uživateli. Starý způsob vám ovšem nikdo nebere, soubory můžete normálně posílat jako přílohy, které si pak příjemce stáhne do svého počítače. Do OneDrive lze ukládat soubory po jednom, případně hromadně.

Outlook.com umožní ukládat přílohy do OneDrive
Outlook.com umožní ukládat přílohy do OneDrive | Foto: Microsoft

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?