Hlavní navigace

V Česku skončil virtuální operátor, do kterého jsme vkládali velké naděje

17. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vectone Mobile přišel až po velkém boomu virtuálních operátorů, kdy si už jeho konkurence stačila rozebrat přelétavé uživatele O2, T-Mobilu a Vodafonu. Do Česka dorazil s ostrými lokty a zahraničními zkušenostmi, neboť fungoval v dalších přibližně deseti zemích. V domovské Británii lákal na tarif za 1 libru (35 Kč), který měl v ceně 50 jednotek (volání i SMS dohromady) a 50 MB dat. Tarif za 15 liber (530 Kč) nabízel neomezené volání, SMS i data.

V Česku ale podobné tarify zreplikovat nedokázal. Hostoval v síti T-Mobilu a nabízel jen předplacené služby. Lákal na volání ve vlastní síti zdarma, levné volání do zahraničí, bonusový kredit při dobití nebo možnost kredit posílat přátelům. Sympatický byl i jeho národní balíček, který za 100 Kč nabízel 100 minut, 100 SMS a 100 MB dat. Případně za 250 Kč pak 300 minut, 300 SMS a 350 MB dat.

TIP: Virtuálních mobilních operátorů ubylo, ale stále jich je několik desítek

Proč o Vectonu píšeme v minulém čase? Protože tento operátor již skončil. Web mu sice stále běží (vectonemobile.cz), ale ČTÚ operátorovi tento týden odebral číselné příděly. Na stránkách úřadu též stojí, že Vectone Mobile již ukončil poskytování služeb k 14. 5. 2018. Ani v čerstvém seznamu Asociace poskytovatelům mobilních sítí již není veden mezi virtuálními operátory.

Důvod neznáme. Vectone s námi od začátku nekomunikoval a vlastně nebyl vstřícný ani k zákazníkům. Jeho web byl nepřehledný až zmatečný, takže se uživatelé nemohli dozvědět, kolik za služby opravdu zaplatí a při jakých podmínkách. Při spuštění navíc stránky napůl promlouvaly anglicky, protože vznikly převedením ze zahraničních mutací.

Byl pro vás článek přínosný?