Hlavní navigace

Video: nové ThinkPady Edge a X100e

30. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo ThinkPad X100e je ultrapřenosný 11" notebook. Co se pozice týče, vyplňuje X100e mezeru mezi běžnými spotřebními netbooky a plnokrevnými ultrapřenosnými modely ThinkPad řady X - z netbooků si částečně bere líbivý, barevný design (dostupné barvy jsou bílá, černá a červená), řada X mu naopak propůjčila některé tradiční vlastnosti pracovních ThinkPadů.

Původní domněnkou bylo, že ThinkPad Edge je prostě nový třináctipalcový notebook, dohady však nyní dostávají jasnější barvy - Edge je totiž samostatná, nová řada v rámci značky ThinkPad (obdobně jako SL, T či X) a přestože si dnes budeme povídat pouze o 13" modelu, protože jiný představen nebyl, už teď je jasné, že (možná ještě v prvním čtvrtletí) budou k dispozici i 14" a 15" varianty.

Tedy, Edge 13" navedl ThinkPady, stejně jako X100e, do trochu jiných vod. Do vod blíže normálním uživatelům, kterým vychází vstříc svěžím vzhledem - stříbrný vnější lem, víko displeje v černé (matné či lesklé) nebo lesklé červené. Oproti menšímu X100e ale Edge nemá o mnoho odlišné postavení či určení - v tomto případě se jedná o vyplnění mezery mezi řadou SL a ultrapřenosným X100e, jen s vyšším výkonem. Až se objeví větší modely, stane se Edge zřejmě alternativou k SL.

Poslechněte si nyní marketingového manažera Roberta Janáska, který vysvětlí, pro koho jsou tyto nové produkty určeny:

Více o ThinkPadu Edge se dozvíte od Petra Berounského:

Stejně jako o ThinkPadu X100e:

Zajímavé dotazy přítomných novinářů pak můžete slyšet v tomto poslední videu:

Byl pro vás článek přínosný?