Hlavní navigace

VIDEO: Windows Mobile 6.1 oficiálně

30. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Běžného uživatele nejvíce ze všech vylepšení zřejmě potěší upravený Internet Explorer. Ten je o poznání rychlejší než předchozí verze (i když rychlosti nové betaverze prohlížeče Opera nedosahuje), obsahuje však funkční podporu pro animace vytvořené prostřednictvím Adobe Flash nebo Silverlight (ano, na nových Windows Mobile můžete přehrávat také YouTube nebo ExtraVěci videa), podporuje také webová videa ve formátu H.264. Vylepšena byla také podpora pro aplikace spadající do rodiny Web 2.0, měly by tak bez problémů fungovat například Google Docs, Microsoft Live nebo Gmail.

Další novinky pak ocení především více na IT zaměření uživatelé, získají například podporu pro technologii Direct Push (okamžité doručování pošty z Exchange serverů), vyšší ochranu dat díky System Center Mobile Device Manager 2008 (uf, delší název již určitě vymyslet nešlo), při práci s aplikacemi pomůže funkce Zoom (přiblíží nebo oddálí jakoukoli část obrazovky), přepracované Centrum nastavení (zjednodušená a hlavně zpřehledněná varianta Ovládacích panelů).

Je škoda, že si nové Windows Mobile 6.1 nemůžete vyzkoušet na reálném telefonu. Tento systém by se však měl objevit v dohledné době v nabídce známých výrobců chytrých mobilů, například Asus (modely P320, ZX1, P560, M536, P527, P750, M930), HTC (modely Touch Dual, TyTN II), Motorola (MOTO Q 9c, MOTO Q 9h, MC70, MC9000), Samsung (BlackJack II) nebo Toshiba (Portege G810, Portege G910). Prozatím si musíme vystačit s prohlídkou zajímavých funkcí na videu:

Inovovaná Home obrazovka


Video: Demo: Windows Mobile 6.1 Home Screen

Přehled novinek ve Windows Mobile 6.1 


Video: Windows Mobile 6.1

Byl pro vás článek přínosný?