Hlavní navigace

Videopůjčovna Topfun spouští tarify. Ale podmínky jsou postavené na hlavu

14. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší online videopůjčovna v Česku a Slovensku spustila nový paušální systém Filmové tarify Topfun. Za měsíční poplatek ve výši minimálně 160 Kč si budete moci přehrávat několik filmů z nabídky v závislosti na tarifu.

V nabídce Topfunu jsou čtyři tarify:

  • Blockbuster Option: 160 Kč, 4 „mega“ filmy
  • Erotic Tarif: 190 Kč, 10 erotických filmů v hodnotě 500 Kč
  • Movie Tarif: 160 Kč, 5 filmů v hodnotě 150 Kč
  • Premium Tarif: 550 Kč, 20 filmů v hodnotě 1000 Kč

Potud všechno v pořádku. Pokud máte Topfun rádi a filmy si půjčujete pravidelně, vždy ušetříte, neboť 24hodinové půjčovné stojí běžně okolo 49 Kč.

Jenže zakoupením tarifu se zavážete k minimálně 12měsíční smlouvě. Tudíž budete muset utratit alespoň 1920 Kč (12 × 160 Kč). Smlouvu nelze předčasně rozvázat, lze ji pouze ukončit čtyři týdny před vypršením předplatného, a to buď písemně, nebo e-mailem. Jinak bude smlouva automaticky obnovena na dalších 12 měsíců.

Topfun

To jsou přesně ty podmínky, které dokážou zabít jinak povedenou službu. Topfun si zaslouží uznání, že stále funguje a rozšiřuje katalog (už asi 1000 filmů + dalších 1000 se chystá v dalších měsících) i podporované platformy (satelity Humax, Samsung TV). Jenže pořád nabízí pouze standardní kvalitu obrazu, jednu zvukovou stopu a teď k tomu ještě tohle vyděračské předplatné.

Např. zahraniční Netflix funguje podobně. Zaplatíte měsíční paušál, ale máte pak neomezený přístup k bohatému katalogu filmů. Topfun nabídne omezené sledování několika snímků a ještě si vás zaváže takovou smlouvou. Automatické prodlužování předplatného (min. 1920 Kč) a výpověď pouze e-mailem? To nelze zrušit v nastavení účtu? To je bez urážky nabídka, která se odmítá.

Byl pro vás článek přínosný?