Hlavní navigace

Videovzkazy se objevily v podmínkách používání Skypu. Dočkáme se brzy?

6. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tato zpráva pro nás není zase takovou novinkou, jak by se mohlo zdát. Již v září jsme vás informovali o tom, že funkce pro zanechávání videovzkazů bude připravena do konce roku. Ačkoli Skype k aktivaci uvedené funkce zatím nepřikročil, rozhodně se posunul blíže k realizaci svých plánů. Aktualizoval totiž licenční ujednání, kde specifikuje, že platícím uživatelům Skype Premium dovolí přijímat a posílat neomezený počet videovzkazů. Pokud neplatíte a využíváte jen zdarma dostupné funkce, budete moci vzkazy posílat také.

Předchozí zpráva: Videovzkazy svým přátelům budete moci zanechávat ve Skypu již letos

Jen to nebude neomezený počet, ruce vám sváže blíže neurčený limit. Stále ale budete moci přijmout všechny zprávy od ostatních uživatelů, v tom vás Skype neomezí. Další rozdíl mezi platícími a neplatícími uživateli bude v délce uchovávání videí. První skupina se nemusí strachovat, žádný obsah neztratí. Jestliže nepoužíváte Skype Premium, budete si muset zprávu uložit na disk, protože po 90 dnech dojde k jejímu odstranění.

 

V opačném případě bude vzkaz navždy pryč. Přijde na to, jak moc o něj stojíte. Většinu běžných zpráv patrně postrádat nebudeme. Novinka bude podle všeho dostupná v klientu pro Windows 8. Neděláme si ale iluze, že se neobjeví také v ostatních klientech. Zvlášť když půjde o službu zvýhodněnou placením. V takovém případě ji Microsoft těžko může udělat exkluzívní. Navíc by to neprospělo ani Skypu. Kdy se dočkáme? Zřejmě brzy, když už byly upraveny podmínky používání.

Skype již nyní umožňuje videochatovat, jenže když váš kamarád není připojený, máte po srandě. Navíc nás celá léta omezoval v posílaní obyčejných textových zpráv offline. Vinou stavby sítě se ke kýženému kontaktu chat dostal teprve ve chvíli, kdy byl připojený jak váš známý, tak vy. Velké neduhy ale Microsoft zřejmě uzřel a pracuje na jejich nápravě. Na zanechávání videovzkazů se docela těšíme, vždyť už končí rok 2012. Nastal čas, aby nastoupila budoucnost.

Podmínky používání již zmiňují videovzkazy
Podmínky používání již zmiňují videovzkazy | Zdroj: Skype 

Zdroj: Skype via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?