Hlavní navigace

Videozvonek od Netatma vás spojí s návštěvou, i když nejste doma

1. 10. 2020

Sdílet

Zdroj: Netatmo
Netatmo letos po delší době od prvního představení uvedl na trh chytrý zvonek s kamerou. Ten zapojíte ke vchodu místo současného zvonkového tlačítka, vnitřní „zvonící“ část je tedy pořád stejná. Kromě zvukového signálu ale dostanete notifikaci i na mobil, kde současně uvidíte obraz a s návštěvou můžete komunikovat. Na modulu je kromě tlačítka i reproduktor a kvalitní Full HD kamera.

Vy se tak podle obrazu můžete rozhodnout, jestli odpovědět a otevřít. A pokud nejste doma, i tak lze s návštěvou komunikovat. Zprávu na mobil dostanete i ve chvíli, kdy se kolem branky někdo potlouká a nezvoní. I s takovou „návštěvou“ lze přes zvonek mluvit.

Netatmo začalo svůj chytrý zvonek prodávat za 8 tisíc korun. Zapojit jej můžete na nízkonapěťový systém do 24 V i na 230 V. Zvonek vám nebude fungovat, pokud máte na brance jen bezdrátové tlačítko. Videa a snímky se ukládají na microSD přímo ve zvonku, což nezní příliš jako antivandal provedení, na druhou stranu videa jsou šifrovaná a lze nastavit i jejich ukládání na Dropbox či vlastní FTP. Případný pokus o odcizení zvonku vám Netatmo rovněž nahlásí ve formě notifikace.

Ostrý obraz i v noci

Zvonek je chráněný technologií HZO, inovativní nano-folií, a splňuje certifikaci IP44. Je zcela voděodolný a dokonale chráněný vůči všem povětrnostním vlivům – dešti, sněhu, vlhkosti – ale i vůči prachu a nečistotám.

Tip: Netatmo Security: zabezpečení domu obličejem místo pinu (recenze)

Kamera má i noční vidění, které Netatmo umí velmi dobře. A je dobré i v rozpoznávání tváří – i když tuto funkcionalitu ve zprávě nezmiňuje, je možné, že ji časem přidá. Cena zvonku není nízká a Netatmo ji vyvažuje tím, že pak neplatíte žádné poplatky za využívání cloudu. Data zůstávají pod vaší kontrolou. Kompatibilitu se svým zvonkem si můžete zkontrolovat zde.

zdroj: TZ Netatmo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.