Hlavní navigace

Vidíte v Gmailu tlačítko X? Odstraňte jej, než si s ním poradí Google

20. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V desktopové verzi webového rozhraní Gmailu se ve spodním pravém rohu obrazovky začala objevovat sice drobná, ale poměrně otravná ikona s křížkem. Tu přitom nelze odstranit, klepnutí zůstává bez odezvy. Podle všeho se jedná o pozůstatek zprávy vítající uživatele v novém rozhraní e-mailu. To rozhraní přitom společnost nasadila v roce 2011, takže nové je v tomto kontextu docela odvážné označení. Není jasné, proč se ikona neobjevila dříve.

 

Ta vám rovněž připomene také tlačítko pro zavření okna s chatem nebo rozepsaným e-mailem. Google o ikoně ví, přičemž chystá opravu. Kdyby vám do té doby překážela natolik, že byste to nemohli vydržet, můžete se s ní ihned vypořádat po svém. Dočasných řešení existuje několik:

  1. Otevírejte svou schránku zadáním této adresy: https://mail.google.com/mail/?labs=0. Takto vypnete experimentální funkce, současně se ani neobjeví tlačítko pro zavření. Pokud některý z experimentů používáte, bohužel se o něj připravíte. Pokud se testování nových funkcí neúčastníte, tlačítko se zobrazí se vám kupodivu zobrazí stejně.
  2. Pokud používáte Adblock (Plus), přidejte si do něj nové pravidlo: mail.google.com##DIV[class="w-asK w-atd"]
  3. Pokročilejší jedinci, kteří znají Greasemonkey, si mohou vytvořit nový skript překopírováním obsahu této schránky na Pastebin.

Klepnutí na křížek prvek nezavře
Klepnutí na křížek prvek nezavře

Zdroj: Google Operating System

Byl pro vás článek přínosný?