Hlavní navigace

Virtuál Ha-loo mobil slibuje zatím nejlevnější předplacenku a tarifikaci 1+1

31. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že na mobilní trh vstoupí i společnost ha-vel internet, jsme na Cnews.cz vyšťourali jako první. Před měsícem jsme se také dozvěděli předběžné ceny volání. Na svém facebookovém profilu už operátor informuje o dalších detailech, odkázal totiž na ceník umístěný ve srovnávači tarifon.cz.

Ha-loo mobil láká na levné volání
Ha-loo mobil láká na levné volání

Volání ve vlastní síti (mobilní i VoIP) bude za 1 Kč na minutu, do ostatních sítí za 2 Kč. SMS ve vlastní síti bude také za 1 Kč, do jiných pak za 1,30 Kč. Dokonce i MMS jsou nezvykle levné, kus za 3,50 Kč. Ha-loo mobil slibuje férovou tarifikaci 1+1, takže se hovory budou účtovat za každou sekundu. Například pátnáctisekundový hovor v síti O2 bude stát jen padesátník. Všechny ceny jsou s DPH.

Na nabízené předplacence bude kredit ve výši 121 Kč. Bude platit šest měsíců (dobít musíte alespoň jednou za půl roku), po 12 měsících bez nabití může operátor zablokovat SIM kartu. Nezvyklý je přednabitý kredit. Osobně si myslím, že je to kvůli onomu avizovanému poplatku za vedení SIM karty. Operátor si každý měsíc strhne symbolickou částku z kreditu. Bude to 21 Kč? Zatím to nevíme jistě. Chytřejší budeme až od 17. června, kdy je naplánován oficiální start.

 

Co ještě víme?

  • Ha-vel může od 19. 3. 2013 používat 10 000 mobilních čísel v rozsahu 778 800 000 až 778 809 999. Samozřejmě bude možné přejít k novému virtuálovi se svým stávajícím.
  • Služba poběží v síti T-Mobile skrz přeprodej GTS Czech.
  • Operátor bude rovnou prodávat karty typu nanoSIM (pro iPhony) spolu s redukcemi na micro- a miniSIM.
  • Dříve jsme se dozvěděli o balíčku s neomezeným volání a psaním ve vlastní síti a nějakém provozu skrz Wi-Fi (zřejmě spojitost s VoIP).
  • Ve službě ha-loo mobil nebude fungovat WAP, GSM banking ani SIM toolkit.
  • Datové balíčky jsou teprve v přípravě. Standardní tarif podle dřívějších informací nabídne 1 MB za 1 Kč, což se ale nakonec ještě může změnit.

Byl pro vás článek přínosný?