Hlavní navigace

Vista Ultimate = Windows 7 zadarmo?

14. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když přišla na trh Windows Vista, představil Microsoft nejvyšší Ultimate edici, samozřejmě nejdražší ze všech. Nejen, že obsahovala veškeré funkce z nižších edicí, ale hlavním lákadlem byly takzvané Ultimate Extras: Bonusové programy, příručky, knihy a služby, dostupné pouze pro vyvolené, což mělo systému dodat na exkluzivitě hodné utracených peněz.

Sliby však nesplnil a hodnota doposud vypuštěných „Extras“ je nula nula nic. Se Service Packem 1 dokonce v Ovládacích Panelech změnil definiciEN „Co jsou Windows Ultimate Extras?“ ze seznamu „nablýskaných vychytávek“ na kratičkou větičku, prohlašující, že „rozšiřuje funkce Windows nebo prostě dělá používání počítače zábavnějším“.

Michael CherryEN, analytik pracující pro Microsoft přes deset let, navrhl řešení, jak si uživatele udobřit. Dle něj by Microsoft měl majitelům Windows Vista Ultimate darovat Windows 7 zcela zdarma, a kompenzovat tak nesplněné sliby, jež přišly uživatele na poměrně slušnou částku peněz.

Někteří však argumentují, že nahradit Ultimate Extras kompletním novým operačním systémem je až příliš štědré (a co si budeme povídat, pro Microsoft také nepříliš výdělečné) a vhodnější by byla spíše velká sleva. Dle názoru druhých je však Windows 7 pouhým Service Packem na Windows Vista (respektive tím, čím měla být už Vista v době jejího vydání) a bezplatný upgrade by měli obdržet majitelé všech edicí (nezávisle na datu pořízení). A co si o tom myslíte vy? Hlasujte v naší anketě.

Zdroje: Every Joe, ZDnet

Byl pro vás článek přínosný?