Hlavní navigace

Víte, která sociální síť už má 700 milionů uživatelů? Správně, Facebook.

15. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook přeskočil další důležitou metu,měření českých SocialBakers ukazuje přes 700 milionů uživatelů. Podle InternetWorldStats je na síti 2,1 miliardy lidí, účet na Facebooku má tedy třetina z nich. Celkově pak každý desátý člověk na planetě včetně těch, kteří v životě ani neviděli asfaltovou silnici.

SocialBakers byli první, kdo potvrdil 600 milionů uživatelů, přesně po pěti měsících se počet o sto milionů navýšil. Sčítají se data z nástroje pro zadavatele reklamy. Ti vidí, kolik je z dané země registrováno uživatelů, aby mohli zvážit nákup prostoru. Výsledkem je pak suma všech zemí, kde se Facebook používá.

Facebook

V poslední době se mluví, že Facebook postihlo několik vážných ztrát uživatelů. Podle SocialBakers třeba v posledním měsíci přišly USA o 4,5 milionu uživatelů, Kanada o 1,3 milionu. Ale čísla vyvažují nárůsty v Mexiku, Brazílii, Indonésii, Indii nebo na Filipínách. Veškeré statistiky si můžete detailně prozkoumat zde.

Sedmisetmilionová hranice už v předchozích dvou týdnech dvakrát padla, ale pokles uživatelů jej vždy vrátil zpět. To nám potvrdil Jiří Voves s CandyTechu, provozovatele SocialBakers.

Až se trochu pookřeje Čína a Indie, miliarda padne.

Zdroj: SocialBakers

Byl pro vás článek přínosný?