Hlavní navigace

Vivaldi konečně i na mobilu. Vyzkoušejte nový prohlížeč pro Android

Sdílet

Vivaldi, jeden z nejpokročilejších webových prohlížečů pro desktopy, konečně dostává mobilní verzi. Norští tvůrci vydali betaverzi Vivaldiho pro Android (Play Store), o variantě pro iOS zatím nepadlo ani slovo, chystá se ale upravená edice pro androidí tablety.

Aplikace pro Android nese číslo 2.7 stejně jako nedávná desktopová edice. Oproti ní je samozřejmě chudší. Opět je založena na googlovském Chromiu a na mobilech je to znát více než na počítačích. Vzhled si zde totiž nijak nepřizpůsobíte, doplňky nepřidáte. Oproti Chromiu (a Chromu) ale má pár vychytávek navíc.

TIP: Největší mezi malými. Které prohlížeče lidé používají místo Chromu, Firefoxu a IE?

Na úvodní stránce Vivaldiho si můžete nastavit hned několik variant Speed Dialu a přepínat se mezi nimi. Ikonky (odkazy) lze navíc třídit do složek. Prohlížeč také umí snímat screenshoty včetně toho, že dokáže vyfotit celou stránku najednou. Užitečné jsou i přezdívky pro vyhledávače. Zadáte „g dotaz“ či „w dotaz“, a daný text se vyhledá na Googlu či Wikipedii.

Vivaldi pro Android má světlý i tmavý motiv. Nabízí anonymní okno pro surfování. Stejně jako na počítačích zde najdeme také poznámky. A nechybí ani synchronizace, takže mezi různými zařízeními se budou sdílet záložky, hesla, nastavení atd. Synchronizují se též relace, takže se na mobilu přes ikonku mráčku dostanete ke kartám, které máte otevřené na počítači.

Oživeno: Verze pro iOS bude také, ale budeme si muset počkat.

https://twitter.com/vivaldibrowser/status/1170975731624665088

Zdroj: Vivaldi

Byl pro vás článek přínosný?