Hlavní navigace

Vize budoucnosti: jak budeme žít za 10 let?

1. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máme tu science fiction. Ve filmech i knihách si autoři často představují budoucnost a barvitě ji popisují. A pak tady máme Microsoft, který vyrábí nejpoužívanější operační systémy a tak nějak se očekává, že právě taková firma nás bude zásobovat technologickými novinkami z budoucnosti. Například pohybové ovládání prostřednictvím Kinectu k nim určitě patří. To je ovšem budoucnost, kterou máme na dosah ruky. Co ale bude za pět či deset let?

Microsoft si to pokusil představit. Nedá se říct s jistotou, že to takhle za pár let bude skutečně vypadat, ale přinejmenším si můžeme představit, kam by firma ráda směřovala.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Prakticky by nás měl čekat boom dotykových zařízení. To jste určitě nečekali, že? Tato vize v podstatě navazuje na současné trendy, takže by se do jisté míry opravdu mohla překlopit do reality. Osobně si nicméně myslím, že těch dotyků je vyobrazeno až zbytečně moc. Vám by se taková realita, kde interakce dosahuje mnohdy nesmyslně vysoké úrovně, líbila?

Vizualizace obecně se časem o slovo určitě přihlásí, zatím setrvává spíše v ústraní. Hlasovému ovládání dal letos nový rozměr Apple a právě na tomto poli dojde v nejbližší době k velké bitvě.

Zdroj: The Official Microsoft Blog

Byl pro vás článek přínosný?