Hlavní navigace

Vodafone dnes spustí nové webové stránky, v pořadí je i samoobsluha

22. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone dnes spustí novou verzi svých webových stránek. Ty by měly mít jednodušší strukturu, přehlednější design a celkově lepší použitelnost. Vodafone byl dlouhou dobu kritizován za svou internetovou prezenci, především kvůli nevyvedené samoobsluze.

To se teď ale má měnit. Jako první se kompletní rekonstrukce dočkaly hlavní stránky. Změněn je celý design. Hlavní prvky jsou výraznější, ty vedlejší odstoupily do pozadí, či byly zcela smazány. Dle Vodafonu došlo k masivní redukci duplicitních informací.

Vodafone

Web je postaven na technologiích HTML5 a CSS3. Červený operátor v tiskové zprávě udává, že se s rozložením prvků myslelo i na uživatele tabletů a chytrých telefonů (ti však spíše ocení úsporné mobilní verze kvůli datovým limitům). Pracuje se i na nové samoobsluze, na tu si ale ještě chvilku počkáme. Na vývoji webu se podílely firmy H1, Zaraguza Digital, IBM a Mather Advertures.

Líbí se vám nová verze?

Oživeno: Na dotaz Vodafonu, kdy nové stránky spustí, nám tisková mluvčí odpověděla, že až po špičce. Nakonec jsme se dočkali až v pozdních večerních hodinách. Stránky na Vodafone.cz jsou už funkční, pro srovnání přikládáme screenshoty. Zajímavostí je dynamická změna layoutu při zužování okna. Při nejužším panelu vlastně vidíte mobilní verzi webu.

Vodafone Vodafone Vodafone Vodafone

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?