Hlavní navigace

Vodafone zavádí výhodný „neomezený“ studentský tarif. Ale jen do konce října

22. 9. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: Vodafone | koláž: Petr Urban / Cnews

Od jara studentský tarif #jetovtobě obsahuje 15 GB dat a k tomu Social Pass, takže používání nejznámějších sociálních sítí se do uvedeného objemu dat nepočítá. Stojí 499 Kč. Od 21. září 2020 ale portfolio Vodafonu rozšiřuje sesterský tarif pro studentky a studenty, jenž stojí 599 Kč a slibuje „neomezené“ datování. Neomezené volání a SMS byla už součástí původního tarifu. Rychlost stahování je v tomto případě limitována na max. 10 Mb/s. Oproti levnějšímu tarifu nedostanete bezplatně datovou SIM. Opět platí, že tarif #jetovtobě Neomezený si smí pořídit pouze lidé do 26 let věku s platným průkazem ISIC. Podle Vodafonu se jedná o časově omezenou nabídku, tarif si můžete sjednat pouze do konce října. Rozhodnutí operátor nezdůvodnil a časová omezenost nabídky popírá smysl vyjádření zástupkyně firmy:

„Poslední měsíce ukázaly, že doba je nepředvídatelná a náročná. Proto chceme naše studenty podpořit tarifem s neomezenými daty, je to cesta ke vzdělávání i zábavě kdekoliv. Z našich interních údajů také víme, že spotřeba dat u studentů stále stoupá a i to byl důvod, proč jsme tento tarif vytvořili,“ uvedla Tereza Bernardová z Vodafonu.

Co najdete u konkurence?

Pro srovnání, T-Mobile aktuálně nabízí dva tarify. První za 425 Kč poskytuje 7 GB dat, druhý za 675 Kč pak „neomezené“ datování s tím, že prvních 20 GB stahujete maximální možnou rychlostí, poté nepřekročíte mrzké 3 Mb/s. Oba tarify poskytují pouze 100 minut volání a 100 SMS.

O2 nedávno svou nabídku pro mladé oživilo a nabízí čtyři různé tarify. „Neomezená“ varianta teď stojí 699 Kč (od října 749 Kč) a rychlost stahování je limitována na 5 Mb/s. Za 549 Kč pak u O2 dostanete 20 GB dat s neomezenou rychlostí stahování. Ani T-Mobile, ani O2 nevyžadují ISIC. V poměru ceny a výkonu, zdá se, aktuálně Vodafone vede. Jenže jeho tarif z pultů zase brzy zmizí.

Zdroje: tisková zpráva via Vodafone ČR na Twitteru

Byl pro vás článek přínosný?