Hlavní navigace

Vodafone již pokrývá 50 % populace 3G sítí, připravil i dárek

6. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone se konečně může chlubit větou: „Každý druhý obyvatel České republiky může využívat vysokorychlostní internet od Vodafonu.“ K oslavě dosažení tohoto milníku připravil data na jeden víkend zdarma.

Vodafone se musí v pokrývání dalších měst pořádně smýkat, zvláště po domluvě T-Mobile a O2 o společném využívání vysílačů. Vodafone situaci částečně kompenzuje domluvou se společností MobilKom (U:fon) o využívání CDMA sítí. Sítě 3G/UMTS jsou však mezi Čechy zažitější a Vodafone to chápe.

Vodafone - mapa pokrytíMapa pokrytí sítěmi 3G a CDMA

Z tohoto důvodu operátor do konce léta plánuje pokrýt dalších 130 měst a dosáhnout tak pokrytí 60 % populace České republiky (370 měst). Seznam měst, které budou během tří měsíců pokryty 3G sítí naleznete na stránkách Vodafonu.

Jako oslavu pro dosažení milníku 50% pokrytí připravil Vodafone pro své zákazníky dárek. O víkendu 11. a 12. června nebude zaúčtované využití služby „Internet v mobilu na den“ a „Připojení na dva dny“. Zákazníkům, vlastnící měsíční připojení, bude před tímto víkendem obnoven FUP limit.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?