Hlavní navigace

Vodafone páchá další datovou sebevraždu. Ruší výhodný roaming Passport data

21. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od pátku u Vodafonu platí nový ceník, který už postrádá populární službu Passport data. S ní jste mohli vycestovat do zahraničí (42 zemí světa) a za poplatek 50 Kč na den nebo 353 Kč na měsíc tam používat domácí datový tarif. Volné megabajty by se odečítaly z limitu stejně jako v Česku.

To už ovšem není možné, Vodafone se spoléhá pouze na základní roaming nebo balíček Roaming na den za 69 Kč, který v zóně 1 srovná ceny volání s tuzemskými sazbami, odpustí vám poplatek za příchozí hovory a navrch dostanete 100 MB dat. V nabídce zůstávají i nevýhodný tarify Připojení ze zahraničí, kde za 50 MB na den zaplatíte až 272,25 Kč (zóna 1) nebo za 200 MB na měsíc až 1613,33 Kč (zóna 1). Poslední možností jsou roamingoví partneři, takže byste v zahraničí mohli používat tamní tarify,

Služba Cena
standardní roaming (zóna 1) 6,63 Kč za MB
standardní roaming (zóna 2) 252,08 Kč za MB
standardní roaming (zóna 3) 305,50 Kč za MB
Roaming na den (zóna 1) 69 Kč za 100 MB

Zákazníci se na sociálních sítích bouří, Vodafone ale slibuje, že „v nejbližší době plánují jinou službu pro připojení v zahraničí“. Otázkou ale zůstává, proč tak důležitý tarif ruší zrovna uprostřed prázdnin, navíc zatím bez náhrady.

Během týdne je to už druhý kontroverzní krok týkající se datových služeb Vodafonu. Tím prvním je automatický nákup datových balíčků po vyčerpání FUP.

via Facebook

Byl pro vás článek přínosný?