Hlavní navigace

Vodafone má vlastní „PředplaDenku“. Za 30 Kč na den můžete i psát neomezeně

30. 7. 2019

Sdílet

Červený operátor začne do prvního srpna nabízet tzv. Předplacenou kartu 30. Nová předplacenka využívá netradiční dynamické účtování. Standardně u ní minuta hovoru, SMS či 10 MB dat budou stát 3 Kč. Vyšší spotřeba ale bude zastropována. Za den nepůjde na těchto třech službách utratit (v rámci EU) utratit více než 30 Kč. Kdo dosáhne tohoto limitu, ten bude moci až do konce dne volat a psát neomezeně a může prodatovat až 300 MB.

Předplacenou kartu 30 považujeme za revoluci v předplacených službách,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel Vodafonu a dodává: „Karta je výhodná a jednoduchá. Kdo nepotřebuje používat telefon, tak peníze neutratí. A kdo zrovna potřebuje hodně volat, psát nebo datovat, nezaplatí více než 30 korun za den.

TIP: Zpět do pravěku. Vodafone zdraží hovory, zavádí účtování po minutách

Denní spotřebu půjde sledovat v aplikaci Můj Vodafone. Po dosažení limitu 30 Kč pak uživatelům ještě dorazí informační SMS s popisem, že odteď už mohou volat, psát a internetovat „zadarmo“.

Vodafone Předplacená karta 30 Vodafone Předplacená karta 30

Nová karta velmi připomíná PředplaDenku od O2, která se od loňska nazývá Go neomezeně. O2 za 20 Kč na den nabídne neomezené volání a internet (s rychlostí očesanou na těžko použitelných 32 kb/s), avšak esemesky účtuje dvěma korunami za kus. Rozdíl je též v tom, že O2 automaticky při prvním zavoláním nebo prosurfovaném kilobajtu ukousne 20 Kč z kreditu, kdežto Vodafone myslí i na ty, kteří v některé dny jen chtějí zavolat na dvě minuty či poslat SMS.

Při permanentním denním účtování 20 či 30 Kč samozřejmě není výhodná žádná z nich. Za 600 či 900 Kč jsou k dispozici lepší paušální tarify. Na poli předplacenek velkých operátorů je ale nová třicítková karta Vodafonu příjemným zpestřením. Jen ta SMS za tři koruny působí jako z minulého století.

Zdroj: Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?