Hlavní navigace

Vodafone zvyšuje data v zahraničí, dá vám 500 MB na den. Ale…

6. 2. 2020

Sdílet

Využívání mobilních dat v zahraničí je pro zákazníky českých mobilních operátorů snadné pouze v zemích Evropské unie. Zde totiž žádný roaming již není možný a pokud třeba v Chorvatsku vyčerpáte celý balíček ze svého tarifu, operátor s tím nic nenadělá.

Mimo Evropu, ale i v evropských zemích mimo EU je to stále drahý problém. Pokud si nekoupíte SIM tamějšího operátora, můžete u Vodafonu využít službu Roaming na den. Za 199 Kč denně pak můžete neomezeně (do výše svého domácího tarifu) telefonovat, psát sms, ale u dat jste omezeni na 100 MB, což je opravdu velmi málo. A je úplně jedno, že se v cizině připojíte třeba také k Vodafonu (ale ne k jeho české dceřince). Vodafone nyní oznámil změnu a tento limit zvyšuje na již použitelných 500 MB. Pokud by to nestačilo, obnovení v rámci jednoho dne vás přijde na 149 Kč. Ale…

  1. O to rychleji vyčerpáte svůj domáci limit
  2. Jde o časově omezenou akci na tři měsíce

Stále však platí omezení daná domácím tarifem. Pokud si tedy platíte tarif s balíčkem 1,5 GB dat, můžete jej nově vyčerpat již za tři dny dovolené mimo EU. Pokud však máte v domácím tarifu dat více, nebudete v zahraničí již tolik omezováni.

Jde však pouze o akci, která má za tři měsíce (před obdobím dovolených) skončit. „Přinášíme jasně nejlepší nabídku na trhu a chceme potěšit všechny, kteří se chystají
s mobilem do světa. Dnes si můžeme být blízko, i když nás dělí tisíce kilometrů. Promo
akce potrvá přes tři měsíce, do 15. května,“ říká Quique Vivas, viceprezident Vodafonu
Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Tip: Mobilní internet v zahraničí zlevnil. Jak vypadá EU roaming v roce 2020?

Původní limit 100 MB byl velmi omezující, a to i když jste úplně vypustili YouTube. Nový sic krátkodobý limit je v rámci dne již celkem rozumný, ale zase budete překvapeni, až se vrátíte domů a z vašeho měsíčního tarifu (pokud si neplatíte vysoký tarif s 10 GB) nic nezbyde.

Navíc za tři měsíce akce skončí a zákazníci budou v zahraničí opět odkázáni na Wi-Fi. Samozřejmě je to lepší než nic. V rámci tarifu Neomezený za 1799 Kč měsíčně máte každý měsíc sedm dní Roamingu na den v ceně.

Za data v zahraničí u Vodafonu nic navíc neplatíte v zemích EU a v Norsku, Lichtenštejnsku, Velké Británii (zatím) a na Islandu. Roaming na den pak ze využít ve zhruba 120 zemích světa a patří mezi ně i Švýcarsko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.