Hlavní navigace

Vodafone vám pohlídá psa či motorku, nabízí lokátor polohy s GPS

24. 1. 2022

Sdílet

Zdroj: Vodafone
Vodafone začal nabízet vlastní lokátor polohy. Pod názvem Curb dostanete zařízení velikosti hodinek, které obsahuje SIM kartu a kromě Bluetooth a Wi-Fi má zabudované i GPS. Připnout jej můžete na psa, kufr nebo motorku. Za vyšší přesnost se SIM se platí měsíční poplatek.

Popularita lokátorů vzrostla před necelým rokem, když Apple představil AirTag. Ten využívá technologii Bluetooth a síť iPhonů po celém světě. Lokátor od Vodafonu umí navíc Wi-Fi, GPS a má vestavěnou SIM kartu.

Curb na jedno nabití vydrží 7 dní. Jeho kruhový tvar má průměr 4 cm s tloušťkou 1,5 cm a hmotností 30 gramů. Je voděodolný podle standardu IP67. Lokátor se dá připnout na obojek psa, nebo na téměř jakoukoliv věc. Sledování pak probíhá přes mobilní aplikaci, ve které lze nastavit i virtuální ohradník. Jakmile by se dostal mimo nastavené hranice pozemku, aplikace pošle upozornění.

Vodafone Curb
Vodafone Curb

Cena lokátoru Vodafone Curb je 1177 Kč a za připojení zabudované SIM karty se platí 69 Kč měsíčně. SIM funguje v síti Vodafone na území Česka a v roamingové zóně 1. Vodafone prodává také lokátory Apple AirTag (za 877 Kč) a doprodává lokátory Alcatel Movetrack (1481 Kč). Do Movetracku bylo třeba vložit zvlášť pořízenou datovou SIM kartu.

Lokátory prodává také O2, které vedle AirTagu (za 890 Kč) nabízí lokátory značky FIXED Smile PRO Tracker za 899 Kč. Ty umí jen Bluetooth.

zdroj: Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.