Hlavní navigace

Vodafone zdvojnásobuje objem dat u neomezeného tarifu

26. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po tarifní smršti se snížením cen za neomezené volání (s omezenými daty), které započal O2, začali ostatní operátoři urychleně dorovnávat. U dražších tarifů, kde je alespoň trochu použitelný internet, však Vodafone ztrácel, přestože nabízel nejnižší cenu. Od 1. května Vodafone nově navyšuje objem dat FUP ze 600 MB na 1,2 GB u nových Neomezených tarifů. Změna platí pro nové i stávající zákazníky

Cena tarifu zůstává stejná – se smlouvou na 24 měsíců 691 Kč a tarif bez úvazku za 901 Kč. V tabulce níže nabízíme aktuální srovnání neomezených tarifů s rozumným internetem.

Tarif Cena s úvazkem Cena bez úvazku Volání a SMS do vlastní i cizí sítě Internet
O2
Free CZ
749 Kč 899 Kč neomezeně 1 GB
T-Mobile S námi síť nesíť 749 Kč 899 Kč neomezeně 1,5 GB
Vodafone Neomezené volání
do všech sítí
691 Kč 901 Kč neomezeně 1,2 GB*
*od 1. 5. 2013

Vodafone se tak se svou nabídkou dostal zhruba na úroveň ostatních operátorů. Nejvíce dat nabízí stále T-Mobile, a to 1,5 GB, Vodafone se svými 1,2 GB zaujal pozici prostředního. Zajímavější je cenové srovnání, ve kterém Vodafone jasně vede o 58 Kč, ovšem pouze u dvouletého úvazku.

Data lze po vyčerpání samozřejmě standardně dokupovat:

  • O2: nelze (jen denní balíček)
  • T-Mobile: 1 GB za 349 Kč
  • Vodafone: 1,2 GB za 200 Kč

Anebo se po vyčerpání spokojíte s nízkou rychlostí, kde O2 nabízí až 200 kb/s, T-Mobile 64 kb/s 16 kb/s a Vodafone taktéž prakticky nepoužitelných 20 kb/s. Ale pokud budete chtít někdy měsíčně prodatovat více než 2 GB, Vodafone nabídne nejlepší dodatečný balíček.

Opatrně s dvouletými smlouvami, raději počkat

Cloud24

Upisovat se na dva roky před příchodem dalšího operátora a virtuálů, kteří s nabídkou zřejmě ještě zamíchají, není příliš rozumné, lepší se zdá připlatit si a nechat si možnost kdykoliv odejít. A zde jsou všichni operátoři prakticky na stejné ceně, O2 a T-Mobile na 899 Kč a Vodafone o dvě koruny dražší. Rozhodovat tak mohou data, kde nejméně nyní nabízí ten, kdo celou „revoluci“ spustil – O2. Ale zase má nejvyšší rychlost po jeho vyčerpání. Vodafone na jednu stranu příjemně překvapil zdvojnásobením dat, na druhou stranu vlastně jen dorovnal konkurenci.

zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.