Hlavní navigace

Voocall: „Kvůli podmínkám budeme stěží konkurovat alespoň BleskMobilu.“

25. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začátkem února jsme na Cnews psali, že jedním z nových virtuálů bude i Voocall, který zatím nabízí jen VoIP telefonii. Tomáš Urbánek, šéf společnosti Canistec, která síť Voocall provozuje, si na diskuzním fóru stěžuje, že jeho firma jen stěží může konkurovat alespoň BleskMobilu.

Velkobchodní ceny, které mu partner nabídnul, mu nedávají moc prostoru, jak zahýbat trhem. „Obdrželi jsme velkoobchodní ceny originace hovorů v mobilní síti od partnera. Nabídnuté velkoobchodní ceny jsou ale výrazně vyšší než maloobchodní ceny obvyklé pro firemní zákazníky (dle cenového barometru ČTU) a jsou jen stěží srovnatelné s maloobchodními cenámi obvyklými pro uživatele předplacených karet. V případě dat jsou nabídnuté velkoobchodní ceny dokonce výrazně vyšší (až řádově) než obvyklé maloobchodní ceny na trhu,“ píše Urbánek.

DT24

 

Voocall chce služby v sítích GSM spustit za 78 dní. Urbánek doufá, že se situace na trhu do května změní. Tedy že ČTÚ dokončí regulaci relevantního trhu číslo 8, která má vyléčit oligopol. K 31. lednu bylo ukončeno připomínkování návrhu. Teď bude následovat detailní vyhodnocení námitek, dopracování návrhu analýzy, jeho projednání s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a Evropskou komisí.

Byl pro vás článek přínosný?