Hlavní navigace

Jak vybrat správný notebook domů, pro studenta nebo do práce? (video)

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
21. 10. 2019

Sdílet

Chystáte se koupit notebook pro sebe nebo své blízké, ale nevíte pro jaký se rozhodnout? S chytrou alternativou přichází projekt Refurbished, e-shop se slovenskými kořeny, který nabízí renovovanou techniku za příjemné ceny. V Česku už má 70 partnerů, kteří jsou naprosto nadšení z kvality produktů, jaká ve střední Evropě nemá konkurenci. Renovovaná technika momentálně zažívá velký boom a v široké nabídce zahrnující celou škálu modelů a různých značek se v tom člověk může hůř orientovat. Přicházíme proto na pomoc nejen se stručnými radami v tomto článku, ale také na stránce jo.refurbished.cz, díky které se váš výběr stane ještě jednodušším.

Notebook do domácnosti

Domácí notebook nahrazuje kombinaci stolního počítače s monitorem. Notebook do domácnosti by měl mít dostatečně velkou obrazovku, abyste na něm mohli pohodlně sledovat filmy a brouzdat na internetu. Doma také určitě oceníte nejen dostatek paměti na ukládání multimédií, ale i webkameru a mikrofon, díky kterým se budete moct spojit se vzdálenějšími příbuznými a přáteli. Co s největší pravděpodobností řešit nemusíte, je hmotnost notebooku, protože ho nejspíš nebudete často přenášet.

Notebook pro studenta

Student často cestuje do školy, takže jeho notebook by měl být nejen lehký a skladný, ale také odolný a s dlouhou výdrží baterie. Zároveň by studentský notebook měl být dostatečně výkonný, aby zvládal nejen úkoly, ale také přehrát video nebo spustit alespoň jednodušší hru ─ operační paměť aspoň 8 GB a procesor i5 by mu tedy rozhodně neměly chybět.

Refurbished HP 840 G1 Refurbished HP 840 G1

Notebook pro nejnáročnější

Notebook pro profesionála by měl být naprosto spolehlivý i přes vysokou zátěž. Musí zvládat každodenní práci s náročnými programy a ani více spuštěných programů ho nemůže zastavit. Musí tedy mít opravdu výkonný procesor, dostatečně velkou RAM, rychlý SSD a být vyroben z odolných materiálů. Podle typu profese se pak může hodit i zabudovaný výstup pro projektor a rozšíření o dokovací stanici.

Renovovaný není repasovaný

Renovované techniky se rozhodně nemusíte bát, nekupujete žádného zajíce v pytli. Refurbished totiž prodává jen notebooky těch nejvyšších tříd značek HP, Dell, Fujitsu-Siemens nebo Lenovo, které jsou detailně nafocené a rozdělené do několika tříd podle vzhledu, přičemž za jejich špičkovou kvalitu a výkon ručí minimálně dvouletou zárukou. Renovované notebooky totiž nejsou pokažené nebo opravované, jako ty repasované.

Refurbished Dôkladné čistenie a dezinfekcia povrchov Refurbished Dôkladné čistenie a dezinfekcia povrchov

Refurbished pracuje s notebooky ve 100% stavu, takže většinou ani nepoznáte, že máte v rukou použitý kousek. Jednotlivé komponenty pak projdou rukama zkušených specialistů na renovaci, kteří je zkontrolují, vyčistí, připravují české klávesnice, nahrávají software, testují a leští tak, aby byly na co nejvyšší úrovni jak po funkční, tak vizuální stránce. U Refurbished notebooků vás tedy může překvapit jen cena.

Můžete ušetřit a přitom mít kvalitní notebook?

Hodně muziky za málo peněz? Tentokrát ano. Za stejnou cenu si totiž můžete pořídit buď levný plastový notebook, nebo renovovaný Refurbished notebook s hliníkovým tělem a výkonnými komponenty, jako je 8 GB RAM, SSD disk a procesor i5.

Kromě dvouleté záruky s možností prodloužení až na pět let nabízí Refurbished také rychlý servis, ekologické balení a širokou síť partnerů po celé ČR, u kterých si sami notebooky můžete prohlédnout a otestovat jejich výkon. Pokud si stále nejste jistí jaké komponenty zvolit, s výběrem vám rádi poradí na prodejně, nebo na jo.refurbished.cz