Hlavní navigace

Vykrádá Asus Eee notebooky Apple?

30. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve zprávě se objevují zajímavé informace. Tak například touchpad nového Asusu Eee PC 900 je multidotykový, stejně jako například u MacBooku Air. Ostatně vidíte to na obrázku: prostřednictvím dvou prstů můžete zoomovat (obrázky, ikony na ploše, stránku v prohlížeči), fungovat bude také pohodlné skrolování tažením dvěma prsty. Pravda, použitelnost těchto gest bude omezena nevelkým touchpadem Eee PC (MacBook má touchpad o poznání větší), ovšem od levného notebooku nemůžeme čekat zázraky.

A když už jsme u nového Asusu Eee PC: Asus oficiálně potvrdil, že se v létě dočkáme další verze tohoto levného notebooku vybaveného dotykovou obrazovkou, uživatelé tak nebudou muset instalovat dotykovou vrstvu na monitor dodatečně svépomocí. Asus také v těchto dnech uvolnil vývojářský kit SDK, který má pomoci s tvorbou aplikací pro defaultní Xandros Linux.

Fotogalerie Asus Eee PC 900

 

(celá fotogalerie)

A závěrem ceny: současný model se sedmipalcovou obrazovkou zůstane na trhu za 399 dolarů za čtyřgigabajtovou verzi, novinka Eee PC 900 pak má startovat na 499 dolarech (necelých devět tisíc korun).

 Odkazy k tématu:  zpráva FCC

Byl pro vás článek přínosný?