Hlavní navigace

Výrazné vylepšení Bing map. 41 TB novinek

10. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

S pomocí Bing Maps si můžete plánovat své trasy a výlety, či jen tak pro zábavu prohlížet různá místa na Zemi. Fotografie celého světa zajisté zaberou mnoho místa, jak ostatně dokazuje červencová aktualizace obrazových dat.

Přibylo celkem 41 TB satelitních snímků, leteckých fotografií a vektorových dat (nové cesty v Japonsku), pokrývajících přes 189 000 čtverečních kilometrů, z čehož 12 000 km2 připadá na tzv. Bird’s Eye fotografie, tedy snímky z ptačí perspektivy.

Konkrétně si lze ve vyšším rozlišení prohlédnout 164 lokací z 38 zemí, Česká republika se bohužel výraznějších změn nedočkala. Pokud máte nainstalován Silverlight, můžete si spustit i průvodce, který vás automaticky provede aktualizovanými lokacemi. Kompletní seznam aktualizovaných míst naleznete na blogu vývojářů.

Aktualizované lokace mají oproti Google Maps vyšší rozlišení a aktuálnost, jak ukazují následující snímky ze stejného místa na mapách od Google a Bing Maps. U snímku z Bingu si můžete povšimnout, že namísto staveniště je zde již hotová budova a pohled lze přiblížit více oproti Googlu.

Bing Maps

Google Maps

Vzájemné srovnání

Zdroj: Bing Blog

Byl pro vás článek přínosný?