Hlavní navigace

Vyšel pošťák Thunderbird 13. Velké přílohy umí poslat skrze YouSendIt

7. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asi pro vás není žádným překvapením, když vám řeknu, že spolu s Firefoxem vyšel v úterý také nový Thunderbird. Tento neúnavný souputník, který to s prohlížečem táhne již dlouhá léta, bohužel stále bojuje s relativním nedostatkem vývojářů a s novinkami přicházejícími každých šest týdnů dost šetří. Tentokrát se ale do finále dostala velmi zajímavá věc, na níž jistě, mnozí z vás netrpělivě čekali. Jak všichni víme, větší přílohy se do e-mailu prostě nehodí. V dnešní době je zvlášť jednoduché větší objem dat raději odeslat do některého z četných cloudových úložišť. Problém je, že je musíte nahrát – obvykle přes webové rozhraní – a pak si odkaz zkopírovat a přiložit jej ke zprávě.

Tip: Firefox 13: Rychlý přístup, protokol SPDY, obnova poškozeného profilu

Microsoft byl snad vůbec první firmou, která zavedla nanejvýš zajímavou alternativu. Přímo ve webovém prostředí aplikace Hotmail můžete přílohy nahrávat do úložiště SkyDrive. Pěkné propojení dvou služeb snad nebylo dodnes překonáno. Můžete se plynule přepínat mezi klasickou přílohou a souborem nahraným do SkyDrive. Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, jinak nebudete příjemce zatěžovat objemnými daty v e-mailové schránce, navíc soubor můžete z cloudu později smazat. Nebude pro vás platit ani nízký limit. Proč plnit něčí schránku daty, která budou zanedlouho všechno, jen ne užitečná. Podobné propojení e-mailu a úložiště jsme čekali od Googlu, ale k němu nedošlo.

Nyní se přílohy do cloudu naučil posílat Thunderbird. Při přidávání souborů vám nabídne alternativu. V prvotní fázi je možné soubory posílat pouze skrze službu YouSendIt. Napjatě očekáváme na Dropbox a další úložiště, o kterých se dříve mluvilo. Velmi důležitá a zajímavá novinka se dočká rozšíření o několik dalších úložišť v blízké době. Snad tedy již za dalších šest týdnů. Kromě toho se Thunderbird 13 naučil zakládat účet. Přímo v aplikaci si tak můžete založit novou e-mailovou schránku, a to u Gandi.net nebo Hover.com. Tato verze dále jako první upouští od podpory Windows 2000.

Pokud chcete poštovního klienta ze stáje Mozilla používat dál, musíte mít v počítači alespoň Windows XP s druhým Servisním balíčkem. Stáhnout jej můžete z getthunderbird.com.

 

Zdroj: Mozilla

Byl pro vás článek přínosný?