Hlavní navigace

Vyšel přelomový TeamViewer 12. Rychleji přenáší obraz i soubory a má nové funkce

30. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud pro komunikaci a vzdálenou správu počítače používáte TeamViewer, v nové majoritní verzi číslo 12 vás čeká několik příjemných novinek (stahujte odsud). Tvůrci vyladili klientskou aplikaci pro desktopy i mobily.

Vyšel TeamViewer 12
Vyšel TeamViewer 12

Klient pro počítače má přepracovaný design a umožňuje na ovládaný počítač zasílat textové poznámky. Program si na základě stavu internetové linky a hardwaru vždy automaticky nastaví nejvhodnější typ připojení.

 

U rychlých mašin a dobrého internetu nově podporuje i přenos obrazu s frekvencí 60 snímků za sekundu. S tím už se dá na dálku i stříhat video nebo upravovat grafika. Podporovány jsou také rychlejší datové přenosy. TeamViewer 12 poskočil z 10 až na 200 MB/s. Celkově by i ovládání myší a klávesnicí mělo být pohodlnější.

Další nové vychytávky už bohužel nejsou v bezplatné verzi, ale vyžadují prémiovou edici. S ní je možné vzdáleně ovládat i všechny přední mobilní platformy (Android, iOS a Windows Phone/Mobile) a zároveň také vzdálené ovládání spustit na nich.

Pro placený TeamViewer jsou nově dostupné ještě zkratky, které mají ušetřit čas při nastavování počítače. Na jedno kliknutí bude možné otevřít ovládací panely, příkazovou řádku, přihlásit nového uživatele apod.

 

Další videa

Zdroj: TeamViewer

Byl pro vás článek přínosný?