Hlavní navigace

Vyšel Vivaldi 1.6. S listy umí to, co žádný jiný prohlížeč nedokáže

15. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Duchovní nástupce staré Opery dnes vyšel v nové verzi. Desetinkový update přináší několik nových funkcí souvisejících s listy (taby). Vivaldi 1.6 je ke stažení zde, uživatelé předchozí verze mohou vyzkoušet novou rozdílovou aktualizaci. Ta už nebude stahovat celý 40MB+ balík, ale jen menší zhruba 9MB.

Notifikace přímo v listech
Notifikace přímo v listech

První novinkou jsou tzv. Tab Notifications. Vivaldi umí u oušek jednotlivých listů zobrazit počet oznámení. Pokud vám přijde e-mail, někdoo vás zmíní na Twitteru apod., pak u ikonky webu uvidíte bublinu s čísly 1–9, případně symbolem + (pokud je oznámení více 10 a více).

Novinka nemá souvislost s notifikacemi, které zasílají různé weby. Využívá pouze faktu, že některé služby umí počet nových událostí vložit do nadpisu (title) stránky. Kupříkladu e-mail Seznamu ukáže v nadpisu (2) Doručené. Vivaldi pochopí, že jde o dva nepřečtené e-maily.

Přejmenování seskupených listů
Přejmenování seskupených listů

Pokud seskupíte listů do jednoho balíčku, můžete ono seskupení přejmenovat. Funkci je třeba nejdříve povolit. V nastavení (Alt+P) je to v nabídce Listy | Vlastnosti listů | Seskupování listů | Povolit přejmenování seskupení listů.

Výběr všech stránek stejné domény
Výběr všech stránek stejné domény

Poslední vychytávkou je možnost vybrat najednou všechny listy, na kterých jsou stránky ze stejné domény. Kupříkladu máte otevřených 20 listů a vy byste chtěli označit všech 7 otevřených článků ze Cnews. Pak stačí podržet Ctrl a dvakrát kliknout na jeden z listů ze Cnews. Vyberou se všechny, takže je pak můžete seskupit, přehodit do jiného okna, uložit do záložek nebo pomocí zkratky Ctrl+W všechny zavřít.

 

Zdroj: Vivaldi

Byl pro vás článek přínosný?